Un ROMÂN MORT, un rănit și doi dispăruți într-un accident cu ambarcațiuni în sudul Marii Britanii

Echipaje ale Pazei de Coastă britanice caută doi români care au fost daţi dispăruţi în urma scufundării unei ambarcaţiuni în Canalul Mânecii, în apropiere de localitatea Shoreham din comitatul West Sussex, au anunţat autorităţile, care au precizat că un bărbat a fost descoperit decedat, potrivit BBC News online.

La ora 18.00, Paza de Coastă a suspendat operaţiunile de căutare a celor doi români dispăruţi în Canalul Mânecii

Paza de Coastă din Marea Britanie a anunţat ca va opri temporar operaţiunile de căutare şi salvare a celor doi români daţi dispăruţi în urma scufundării unei ambarcaţiuni în Canalul Mânecii, în apropiere de localitatea Shoreham din comitatul West Sussex, relatează BBC News online.

“În urma unor căutări extinse în zonă folosind mijloace multiple nu a mai fost descoperit nimic până în acest moment aşa că s-a decis suspendarea căutărilor până la primirea de informaţii suplimentare“, a declarat Andy Jenkins, un oficial din cadrul Pazei de Coastă.

Un bărbat din Londra, originar din România, a fost salvat de o ambarcaţiune de pescuit după ce a stat mai multe ore în apă şi a fost transportat la spital, în timp ce un alt român ar fi fost găsit decedat.

Matt Pavitt, comandantul pentru operaţiunile din zona de sud-est în cadrul Agenţiei Maritime şi de Pază de Coastă, a declarat că bărbatul a avut “mare, mare noroc” că a supravieţuit având în vedere că “marea este încă rece”.

Oficialul britanic a mai adăugat că va analiza informaţiile potrivit cărora ambarcaţiunea s-ar fi ciocnit cu o altă navă, însă momentan nu poate confirma acest scenariu. Pavitt a ţinut şi să precizeze că incidentul s-a petrecut foarte rapid şi nu a fost lansat niciun “apel de alarmă”.

“Potrivit informaţiilor obţinute de la autorităţile britanice, în noaptea de 5 spre 6 august 2017, un grup format din 4 cetăţeni români, aflaţi pe o barcă în largul mării, a intrat în coliziune cu o altă ambarcaţiune. În urma impactului, un cetăţean român a decedat, unul se află internat la o unitate medicală din Worthing, fiind în prezent în afara oricărui pericol, iar alţi doi sunt dispăruţi. Paza de coastă desfăşoară ample căutări pentru găsirea celorlalţi doi cetăţeni români”, precizează MAE.

Consulul Ambasadei României la Londra s-a deplasat la unitatea medicală unde se află internat cetăţeanul român rănit pentru a afla detalii suplimentare despre starea sa de sănătate.

Misiunea diplomatică şi Oficiul consular menţin în atenţie, cu prioritate, cazul, precum şi stadiul căutărilor celor doi cetăţeni români dispăruţi, şi sunt în contact cu autorităţile locale, fiind pregătiţi să acorde sprijin şi asistenţă consulară. Ministerul Afacerilor Externe transmite sincere condoleanţe familiei cetăţeanului român decedat în urma accidentului naval”, mai precizează MAE.

Ambasada României la Londra are în atenţie accidentul naval produs în Shoreham Harbour, Sussex, a precizat anterior MAE pentru MEDIAFAX.

“Reprezentanţii misiunii diplomatice au întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privire la incident precum şi la identitatea şi cetăţenia victimelor. Până în prezent, Ambasada României la Londra nu a primit cereri de asistenţă consulară”, precizează MAE, în urma unei solicitări a MEDIAFAX.

La operaţiunile de salvare participă mai multe echipaje ale Pazei de coaste şi două elicoptere, informează site-ul cotidianului Express.

Un bărbat din Londra, originar din România, în vârstă de 45 de ani, a fost salvat de o ambarcaţiune de pescuit şi transportat la spital, în timp ce un alt supravieţuitor ar fi fost găsit pe o plajă din zonă, însă nu se cunoaşte dacă a doua persoană are legătură cu acest incident.

Salvatorii sunt acum în căutarea celor doi români care făceau parte din echipajul uneia dintre ambarcaţiunile implicate în incidentul petrecut duminică dimineaţa.

Reporterul BBC Simon Jones a relatat că bărbatul salvat le-a spus anchetatorilor că în ambarcaţiunea care s-a scufundat mai erau alţi trei bărbaţi.

Poliţia din Sussex a transmis că informaţiile disponibile indică faptul că ambarcaţiunea, în care se aflau patru bărbaţi, aparent toţi din România, a ridicat ancora din portul Brighton în cursul nopţii şi s-a scufundat câteva ore mai târziu din motive încă neclare. Se crede că ar fi plecat la pescuit.

Primele relatări sugerau că două ambarcaţiuni au fost implicate într-o coliziune, însă autorităţile au anunţat ulterior că nu momentan nu se cunosc cauzele scufundării ambarcaţiunii.

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *