Un român, poreclit „pipăitorul din Brighton”, a scăpat de închisoare pentru că nu vorbește engleză

Un român din Marea Britanie, cunoscut ca „pipăitorul din Brighton”, a scăpat de pușcărie pe motiv că nu știe limba engleză. Potrivit publicației Metro, Constantin Bărbuțu, de 22 de ani, a recunoscut că a agresat sexual peste 20 de femei, pipăindu-le pe fund.

Douăzeci și patru de femei au reclamat că i-au fost victime, în perioada septembrie 2016 – februarie 2017, însă vineri, 7 decembrie, instanța l-a condamnat la 12 luni de închisoare cu suspendare, pentru 11 acuzații de agresiune sexuală.

Constantin Bărbuțu a ajuns în Marea Britanie în urmă cu trei ani, prestând muncă necalificată, între care spălător de vase într-un restaurant. Seara, când mergea cu bicicleta spre casă, lovea peste fund femeile singure de pe stradă.

Apărătorul românului a declarat că acesta are remușcări și că i-a spus că nu știe la ce s-a gândit atunci când a acționat. El a precizat că românul, care locuiește cu prietena sa in Hove, East Sussex, suferă de „deficiențe intelectuale” și are nevoie de ajutor mai mult decât de închisoare.

Judecătorul care l-a condamnat cu suspendare a spus că dacă românul ar fi vorbit limba engleză și nu ar fi avut probleme psihice ar fi putut fi trimis la închisoare, scrie Hotnews.ro citând sursa menționată.