Skip to content

Un român, urmărit în Scoția, a fost prins în Malta în urma unui accident rutier

Sâmbătă, 6 octombrie 2018, s-a dovedit o zi cu ghinion pentru Marian Valentin Budescu, un român în vârstă de 30 de ani cu reședință în Malta. Dimineața, la ora 7.50, a făcut un accident rutier în Swieqi, un orășel nu departe de Paceville și St. Julian’s. centrele de distracții nocturne ale Maltei.

Poliția a fost alertată și a ajuns rapid la locul accidentului. Autoturismul Ford condus de român nu avea asigurarea auto plătită, iar șoferul nu avea permisul de conducere la el, scriu jurnaliștii de la Times of Malta.

La o investigație mai amănunțită, ofițerii și-au dat seama că Budescu are pe numele lui un mandat european de arestare emis de poliția din Edinburgh. Numele său a fost introdus în Sistemul de Informaţii Schengen pe 12 septembrie 2018 după ce nu s-a mai prezentat la proces.

Budescu este acuzat că în 2013 a intrat cu violență în locuința unui bătrân, l-a bătut și a plecat cu mai multe lucruri din casă. Marian Valentin Budescu s-a declarat vinovat de conducerea unui vehicul fără asigurare și a fost deja condamnat la trei luni cu suspendare. Urmează să fie extrădat în Scoția unde ar putea fi condamnat pe viață.