Unul dintre cei mai căutați infractori români, arestat la Londra

Luni după amiază, a fost arestat de către poliţia britanică, în Hertfordshire, la periferia Londrei, urmăritul general Ghinea Florin Nicolae, zis “Ghenosu”, aflat pe lista celor mai urmărite persoane din România, anunță Mediafax.

El a fost arestat preventiv de către poliţia britanică, urmând că după primirea mandatului european de arestare emis de autorităţile române tradus să fie prezentat instanţei Westminster Magistrate Court pentru a dispune asupra executării mandatului european de arestare şi predării către România.

Florin Nicolae Ghinea a dispărut după ce pe data de 16 mai 2018 procurorii DIICOT – Structura Centrală au făcut 25 de percheziții  pentru destructurarea unui grup infractional organizat format din 26 de suspecţi.

Acest grup era implicat în trafic de persoane, proxenetism, infracțiuni cu violență, șantaj, lipsire de libertate în mod ilegal și tentativă de omor. Membrii săi racolau tinere din Dâmbovița, Prahova și Dolj și le duceau în Irlanda unde le forțau să se prostitueze.

Pe 31 mai 2018 s-a emis pe numele lui Ghinea un mandat național și european de arestare pentru constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, proxenetism, spălare de bani şi încercarea de a determina săvârşirea unei infracţiuni.

Liderul lumii interlope din Dâmbovița este un client vechi al DIICOT. În octombrie 2014, procurorii DIICOT Iași l-au reținut pe Constantin Corduneanu, un membru al celui mai cunoscut clan interlop din România, și pe Ovidiu Ranzburg.

Conform procurorilor, Corduneanu i-a cerut lui Ranzburg, care locuia în Italia, să-i aducă un pistol marca ASTRA UNCETA CADIX de producţie spaniolă şi muniţia aferentă (19 cartuşe de calibru 38 special – 9 mm).

Pistolul îi aparținuse lui Corduneanu și i-l dăduse lui Ranzburg în august 2014. Omul de legătură dintre acesta și Corduneanu a fost Florin Nicolae Ghinea zis Ghenosu.

În aprilie 2011, DIICOT preciza că Ghenosu, lider al lumii interlope dâmbovițene, își conducea gruparea din penitenciarul în care era încarcerat.

Oamenii săi au fost acuzați atunci că asigurau protecția a zece prostituate de lux din Irlanda, obținând peste jumătate de milion de euro. Așa-zisa protecție venea în urma unor acte de violență extremă asupra prostituatelor.

Acestea au fost trimise și ele în judecată, în august 2011, pentru practicarea prostituţiei sub coordonarea liderilor grupării.

Procurorii DIICOT susțineau atunci că, începând cu anul 2008, inculpatul Ghinea Florin Nicolae a iniţiat, constituit şi coordonat un grup infracţional organizat la care au aderat mai multe persoane.

Între 2008 și 2011, liderul grupării și ajutoarele sale au executat multiple acte de şantaj. Au pretins mai multor persoane plata unor sume de bani cu titlul de „taxă de protecţie” sau ca dobânzi la sume împrumutate ori pretins împrumutate.

Unul dintre locotenenții săi a fost prins de polițiști în fața Tribunalului Dâmbovița cu un pistol Makarov de 9 mm, pe care îl deținea ilegal. El avea de gând să execute un martor care dăduse în Franța declarații împotriva lui Ghenosu.

„Din probele administrate rezultă că membrii acestei organizaţii criminale au folosit în repetate rânduri arme de foc, trăgând asupra părţilor vătămate”, se arată într-un comunicat DIICOT.

  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?