Ura împotriva românilor, motivul renunțării unui candidat britanic la fotoliul de europarlamentar

La numai nouă ore după ce și-a anunțat candidatura pentru Parlamentul European, Ali Sadjady a renunțat la visul de a deveni europarlamentar.

Motivul? Publicația The Independent a publicat mai multe mesaje în care Sadjady preciza că a votat pentru Brexit din cauza hoților de buzunare români.

Fost conservator, Ali Sadjady s-a înscris în Change UK, un nou partid înființat în februarie 2019 și înregistrat pe 19 aprilie.

Change UK este un partid de centru pro-UE. Sadjady a fost acuzat că a instigat la ură prin discursurile sale împotriva cetățenilor UE.

Sadjady este un fost luptător de arte marțiale și a mai scris că persoanele care susțin un al doilea referendum legat de Brexit nu cred în democrație.

„Când am auzit că 70% dintre hoții de buzunare prinși în metroul din Londra sunt români, m-a făcut să vreau Brexit”, a scris pe Tweeter el în noiembrie 2017.

Conturile sale de pe rețele de socializare conțin și comentarii batjocoritoare la adresa femeilor, mai scrie presa britanică.

L-a catalogat pe primarul Londrei, Sadiq Khan, drept o caricatură de om pentru că a susținut un al doilea referendum pentru Brexit.

Ideile despre ieșirea din UE ale fostului candidat par să se fi schimbat din moment ce aleas un partid pro-UE.

După ce jurnaliștii au cerut conducerii partidului Change UK să comenteze declarațiile lui Ali Sadjady, acesta și-a închis toate conturile de social media.

Marți, 23 aprilie 2019, un purtătoe de cuvânt al partidului a declarat pentru The Independent că în urma discuțiilor avute cu Ali Sadjady acesta a fost de acord să se retragă de pe lista candidaților.

„Sunt șocată să citesc aceste stereotipuri negative despre cetățenii UE. Este treaba politicienilor care sunt pentru rămânerea în UE să îi apere pe acești cetățeni de discursurile care incită la ură și care sunt în creștere de când cu referendumul”, a declarat Sarah Margaret „Molly” Scott Cato de la Partidul Verzilor din Marea britanie.

În prezent europarlamentar, Scott Cato a mai adăugat că episodul Ali Sadjady demonstrează riscul de a pune pe listă candidați cunoscuți fără a avea timp să le fie cunoscute adevărata valoare.

„Change UK nu are o platformă politică și nici idee cărui grup din Parlamentul European i se va alătura, deci cum îi vor convinge pe alegători să le voteze candidații?”, s-a mai întrebat ea.

Ali Sadjady și-a dat demisia în martie 2019 din rândul conservatorilor acuzând partidul că este islamofob și că este nemulțumit de modul în care gestionează Brexit.

Imediat a fost pus pe lista de europarlamentare de noul partid Change UK din partea căruia mai candidează un fost jurnalist de la BBC, dar și o sora lui Boris Johnson, tot jurnalistă.

Boris Johnson a fost primar al Londrei și este unul dintre cei mai cunoscuți susținători ai ieșirii Marii Britanii din UE.

Un alt personaj pe care Change UK vrea să-l trimită în Parlamentul European este fostul vicepremier și ministru al Poloniei, Jacek Rostowski.

Pe listele Change UK pentru alegerile din 23 mai sunt 70 de persoane din toate clasele sociale, dar guvernul britanic încearcă să evite participarea Marii Britanii la aceste alegeri.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?