Un londonez condamnat pentru terorism a fost încarcerat din nou la scurt timp după ce a ieșit din închisoare pentru că nu a respectat interdicția de a deține un telefon mobil.

În vârstă de 31 de ani, Shafi Saleem (foto) a fost trimis după gratii pe 18 decembrie pentru zece luni de închisoare. El fusese condamnat inițial în 14 februarie 2018 la zece ani de închisoare pentru încurajarea terorismului.

Saleem a postat pe social media între 2016 și 2017 numeroase imagini și mesaje subversive care promovau ISIS, conform unui comunicat al Poliției Metropolitane din Londra.

A fost liberat după aproape doi ani, în februarie 2019, și avea mai multe interdicții pentru o perioadă de zece ani.

Teroristul din Viena, anihilat în nouă minute. #Oaschloch

În această perioadă, Saleem a fost obligat să informeze Poliția cu privire la orice telefoane mobile pe care le folosește, mai ales că există reguli clare pentru cei condamnați pentru terorism.

Investigațiile Poliției Metropolitane au scos la iveală faptul că fostul condamnat nu a făcut acest lucru. La cinci luni de la liberare, el a fost reținut pentru încălcarea interdicțiilor impuse după ce un telefon nedeclarat a fost găsit în spatele locuinței.

Saleem l-a aruncat când a văzut că polițiștii îi bat la ușă. Ulterior, analiza criminalistică a dovedit că aparatul îi aparținea. A fost eliberat pe cauțiune până la începutul lunii noiembrie când a pledat vinovat la proces. Pe 18 decembrie, judecătorii au dat sentința: zece luni.

România a câștigat la CEDO procesul intentat de un traficant de teroriști Al-Qaeda

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!