Skip to content

Două autoturisme căutate în Marea Britanie, descoperite la Giurgiu și la Satu Mare

Polițiștii de frontieră români au depistat în aceeași noapte două autoturisme căutate de autorităţile britanice.

În data de 5 iulie 2019, în jurul orei 23.05, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră cetăţeanul român B.S.L. în vârstă de 43 de ani.

Acesta se afla la volanul unui autoturism marca BMW fabricat în anul 2011.

În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Marea Britanie.

Șoferul a declarat că a cumpărat autoturismul din Marea Britanie în 2017 cu 5.150 lire sterline și nu știa că acesta ar fi fost căutat de autorităţi.

El este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire.

Autoturismul, în valoare de 43.693 de lei, a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor.

O oră și jumătate mai târziu, un român în vârstă de 23 de ani a fost prins la Punctul de Trecere a Frontierei Petea din județul Satu Mare în timp ce transporta cu o autoutilitară un Audi A6.

În urma verificărilor s-a constatat că mașina era semnalată ca fiind căutată de autoritățile din Marea Britanie cu mențiunea furt, alertă introdusă în data de 26 aprilie 2019.

Autoturismul în valoare de aproximativ 80.000 lei a fost indisponibilizat la sediul Poliției de Frontieră până la finalizarea cercetărilor.

Bărbatul este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de tăinuire.