În seara alegerilor pentru primul tur al prezidențialelor, primul membru PNL care i-a cerut demisia lui Nicolae Ciucă a fost George Tuță, fost deputat și noul primar al Sectorului 1. George Tuță a fost ofițer SRI (UM 0102) și șeful de cabinet al directorului SRI, Eduard Hellvig după ce avusese diferite funcții în partid, Camera Deputaților și Parlamentul European.
În perioada campaniei electorale, Crin Antonescu, fostul președinte al PNL, l-a criticat public, foarte dur, pe candidatul Nicolae Ciucă. Antonescu a apărut acum câțiva ani în mass-media că a cumparat împreună cu soția, fost comisar european, de la fiul fostului director SRI, Virgil Măgureanu, un apartament lângă Herăstrău.
Crin Antonescu l-a avut în trecut consilier pe Hellvig. Pe 25 noiembrie, la „Culisele statului paralel”, emisiunea Ancăi Alexandrescu, l-am văzut pe Dorin Iacob susținând și lăudând discursul lui Călin Georgescu. Iacob, acum om de afaceri, a fost șef de cabinet al lui Virgil Magureanu, primul director SRI.
După primul tur, Eduard Hellvig a reintrat în PNL, zicând că partidul s-a resetat și că trebuie să privească spre viitor. Unul măreț, presupun.
Admirator al lui Putin și extremist de dreapta, surpriza alegerilor pentru Cotroceni
Ieri am avut o revelație. Călin Georgescu a spus aseară, la Marius Tucă Show, că a simțit că va fi președintele României, iar simțirea aceasta a început acum vreun an și jumătate.
Ce eveniment major pentru democrația noastră credeți că a avut loc acum un an și jumătate? Eduard Hellvig și-a dat demisia din funcția de director al SRI pe 3 iulie 2023.
Vă reamintesc faptul că Hellvig s-a reînscris în PNL imediat după înfrângerea generalului Ciucă în primul tur al alegerilor și primul politician care i-a cerut demisia lui Ciucă a fost George Tuță, fost angajat al SRI, actual primar al Sectorului 1 și fost șef de cabinet al directorului SRI, Hellvig.
Tot în iulie 2023, acum un an și jumătate, cam când simțea Georgescu și Hellvig demisiona, a ieșit generalul SRI Anton Rog cu celebrele declarații conform cărora SRI și-a dezvoltat structura de „inginerie socială” prin care se pot influența românii.
Toată lumea a luat ca o ingerință în democrație declarația generalului, însă acesta a rămas cadru activ. Totuși, să notam că serviciile secrete nu-și deconspiră mijloacele. Dacă dezvăluirea generalului Rog nu a fost nici prostie, nici laudăroșenie, ci a fost, de fapt, un avertisment că structura de „inginerie socială” a fost compromisă? Cadre din structura e posibil să-și fi dat demisia și să o fi luat-o pe calea „consultanței politice”?!