Skip to content

Conspirația universală pe înțelesul bizonilor, indiferenților și al celor, f. puțini, inteligenți sceptici

Crezi într-o Conspirație Universală a toate zdrobitoare și rezolvatoare a tuturor problemelor noastre? Dacă da, chiar că nu mai are niciun rost să îți pierzi timpul cu un asemenea articol despre care știi dinainte că este unul imbecil, mincinos, deci fără nicio valoare.

Dar știi care e culmea? Că aici, te asemeni, pentru doar o clipită, și cu cele 2–3 procente de oameni inteligenți sceptici. Care, la fel ca și tine, nu vor avea niciun folos citind editorialul de față.

Așadar, fiindcă, pe cale de consecință, mă regăsesc în postura absurdă de a mă adresa indiferenților de pe această planetă care, se știe, nu sunt interesați de nimic important, voi fi obligat să mă adresez numai mie. Iar cele ce urmează, ar trebui să fi înțeles deja, sunt scrise în șoaptă.

Deci, de ce nu cred în teoriile conspirației? Fiindcă, de când au apărut în istorie, niciuna nu s-a adeverit. Ungurii nu ne-au luat Ardealul cu fainoșag, regimul Constantinescu nu l-a adus pe Rege și nu le-a pus botniță comuniștilor, ba chiar PSD-ul l-a uns Principe pe Duda și a rezolvat problema.

Nici templierii, nici masonii nu au separat Biserica de stat, ci numai evoluția mentalităților, adică nevoia omului modern de a nu fi pedepsit pentru credințele sale.

Nu evreii au inventat și impus comunismul, ci niște scelerați care au profitat de primitivismul unei Rusii înglodate în feudalism și mizerie.

Ca să nu mai vorbim că Genialul Cârmaci care ne-a dosit totul a fost oltenete. Iar despre marea conspirație a oltenilor ce conduc Banatul nu se mai șoptește nimic.

Dreptul inalienabil de a fi imbecil

Și, categoric, nu evreii conduc lumea fiindcă, dacă ar fi așa, ar conduce și partea de lume islamică, ceea ce înseamnă miliarde de oameni și țări a căror bogăție nici nu poate fi exprimată în cifre. Ca să nu mai vorbim despre China și Rusia, de pildă.

Nu există, zic tot io către mine, niciun Guvern Mondial fiindcă interesele financiare sunt atât de imprevizibile încât ele se refac aproape la fiecare secundă. Iar locul în care aceste interese sunt exprimate, adică la Bursă, reacționează exact asemenea unor domnișoare isterice care urcă pe masă ori de câte ori cineva/altcineva dă drumul la un șoricel în iatac. Și, după cum bine știți, toți marii jucători pot oricând să se joace cu… mouse-ul.

Daaaar, stați o secundă fiindcă lucrurile nu sunt atât de simple cum par. Fiindcă, de pildă, eu văd limpede că problemele mari ale lumii nu se rezolvă întotdeauna cinstit. Și asta fiindcă lumea este împărțită în două: în lumea democratică și în lumea nedemocratică. Iar atunci când una dintre părți nu joacă cinstit, cealaltă parte joacă la fel. Așa cum, de fapt, facem fiecare dintre noi în fiece zi.

După cum NU cred, ca prostul, nici în corectitudinea marilor firme de medicamente din lume, dar nici nu lăcrimez atunci când Bill Gates suspină financiar pentru suferințele omenirii.

Cred însă în eforturile Senatului american și ale Comisiei Europene de a nu lăsa lumea la cheremul câtorva care s-au arătat că nu respectă libertățile noastre.

Nu cred însă nici în ruptul capului că acest vaccin va produce nenorociri. Iar argumentul meu este cât se poate de simplu: dacă vaccinul Pfizer-BioNTech ar fi fost bănuit de asemenea efecte devastatoare, Poporul lui Israel nu s-ar fi vaccinat niciodată. (Textul a fost publicat inițial în Banatul Azi)

Universitățile sunt buticuri care, în loc de mezeluri, „vând” diplome