IPOTEZĂ: Ministrul Apărării ar fi scăpat intenționat rachetele balistice de la Deveselu

Dacă referirea ministrului Apărării, Mihai Fifor, că la Deveselu sunt “rachete balistice” nu a fost o prostie, ci o afirmație “scăpată” intenționat, cu voie de la administratia Trump?

Acum un an, potrivit profit.ro, “Casa Albă a transmis Camerei Reprezentanților a Congresului Statelor Unite că se opune accelerării instalării de noi capabilități antiaeriene la baza militară americană de la Deveselu din România, arătând că, deocamdată, eficiența lor nu a fost încă dovedită și, în plus, nu sunt cunoscute potențialele consecințe neintenționate pe care acestea le-ar putea avea asupra populației din zonă”.

Să reamintim că despre Deveselu s-a discutat recent între președintele SUA, Donald Trump, și presedintele Federatiei Ruse.

“Se presupune că liderii vor discuta şi despre Acordul de lichidare a rachetelor cu rază mică şi medie de acţiune, inclusiv în contextul amplasării de către SUA la baza antirachetă din România a lansatoarelor, capabile nu doar să intercepteze, dar şi să lanseze rachete Tomahawk”, a declarat  Iurii Uşakov, consilierul preşedintelui rus.

Dacă președinții Trump și Putin au vorbit pe șleau despre subiect, pot fi elemente multiple care au adus în discuții și “detalii” dacă la Deveselu anumite strategii ar fi putut viza și rachetele balistice.

Vom putea avea indicii pentru a valida ipoteza dacă ministrul Fifor, fără a demisiona și fără a i se cere demisia, se va duce fără probleme la Pentagon și va fi bine primit de secretarul Apărării, Jim Mattis.

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!