Amenințările online, pedepsite prin lege. Articolul privind violența cibernetică a fost adoptat

Camera Deputaților, ca for decizional, a votat pe 10 iunie modificarea legii privind violența în familie. Dacă va fi promulgată de președintele Iohannis, violența cibernetică va fi asociată violenței în familie.

Prezentată ca o mare victorie a PSD de către deputatul de Vrancea, Nicuşor Halici, preşedintele Comisiei Juridice, de disciplină şi imunităţi, introducerea articolului privind violența cibernetică a fost un proiect USR susținut doar de șapte deputați PSD, doi de la PNL și câte unul de la PMP, ALDE, UDMR, minorități și neafiliați.

Potrivit modificărilor făcute legii 217/2003 privind prevenirea și combaterea violenței domestice, violența cibernetică este definită prin: hărțuire online, mesaje online instigatoare la ură pe bază de gen, urmărire online, amenințări online, publicarea non-consensuală de informații și conținut grafic intim.

Este interzis accesul ilegal de interceptare a comunicațiilor și datelor private și orice altă formă de utilizare abuzivă a Tehnologiei Informației și a Comunicațiilor prin intermediul calculatoarelor, telefoanelor mobile inteligente sau altor dispozitive similare care folosesc telecomunicațiile sau se pot conecta la internet și pot transmite și utiliza platformele sociale sau de e-mail, cu scopul de a face de rușine, umili, speria, amenința, reduce la tăcere victima.

Adolescente torturate și umilite online. Opt ore în genunchi și fără apă

Româncă, condamnată în Belgia pentru hărțuire online: „Mai bine la închisoare decât fără Facebook”

Lăsat liber de judecători după ce s-a masturbat în fața fiicei sale de opt ani și a postat imaginile pe internet

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA