Skip to content

Cîțu: „Economia României crește”. Nimic despre scumpiri

Premierul demis Florin Cîțu a luat-o pe urmele unui alt liberal și se umflă în pene cu contribuția sa la creșterea economiei românești. Călin Popescu Tăriceanu spunea în 2005 că economia românească duduie. S-a văzut. Astăzi, Cîțu spune că România are o creștere economică record. Se vede.

„Am promis la începutul anului creștere economică record și un deficit bugetar mai mic că urmare a creșterii veniturilor bugetare, fară să creștem taxe, și controlul cheltuielilor bugetare. Asta am făcut”, și-a început fostul prim-ministru și actual șef al PNL comunicatul postat pe o rețea de socializare.

Redăm comunicatul celui care se crede Superman și salvatorul României, dar care nu știe cât costă o pâine:

„Execuția bugetară la nouă luni de zile arată că într-o perioadă foarte scurtă de timp am pus economia României pe drumul corect, în ciuda diverselor turbulențe cu care țara se confruntă.

În această perioadă am reușit reducerea deficitului bugetar cu 2,6 puncte procentuale din PIB în raport cu perioada similară a anului trecut.

Am făcut această ajustare reușind atât creșterea veniturilor, cât și reducerea cheltuielilor, făcând în același timp plăți excepționale de 10,4 miliarde lei generate de epidemia COVID-19.

Într-o perioadă de pandemie care a continuat să afecteze activitățile economice, am înregistrat o creștere a veniturilor bugetare cu 1,4 puncte procentuale din PIB față de primele nouă luni ale anului trecut doar prin conformare voluntară și prin absorbție de fonduri europene.

În sumă netă, veniturile bugetare au crescut cu 42,6 miliarde de lei față de 2020 și cu 41,7 miliarde de lei față de 2019.

În același timp, în perioada ianuarie – septembrie am diminuat cheltuielile bugetare cu 1,2 puncte procentuale din PIB față de aceeași perioadă a anului trecut, reușind însă majorarea investițiilor cu 3,9 miliarde de lei față de perioada similară din 2020 și cu 10,8 miliarde de lei față de perioada similară din 2019.

Așa cum am promis și cum am trecut în buget, 53,6% din totalul cheltuielilor pentru investiții au fost reprezentate de proiecte finanțate din fonduri europene, fiind vorba de o sumă cu 5,69 miliarde de lei mai mare decât în primele nouă luni ale anului trecut.

Economia României crește, parametrii economici generali se îmbunătățesc, iar acum avem nevoie de maturitate politică pentru a susține trendul pozitiv.”

Nimic despre scumpiri.

Nepotism în PNL. Senatorul Vela, fost ministru de Interne, îi face fiicei un rost în viață la Arii Protejate

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!