Comisia Juridică a Parlamentului European, aviz negativ pentru Rovana Plumb

Rovana Plumb, propunerea Guvernului Dăncilă pentru postul de comisar european pentru Transporturi Rovana Plumb, a fost respinsă de Comisia Juridică a Parlmentului European.

Cu 15 voturi împotrivă, 6 pentru şi două abţineri, europarlamentarul Rovana Plumb a primit aviz negativ și nu mai poate fi audiată în Comisia de Transporturi, a anunțat eruoparlamentarul Siegried Mureșan.

Premierul Vasilica Dăncilă trebuie să vină cu o altă propunere, susţin surse diplomatice pentru Adevărul.

Imediat după ce a fost nominalizată pentru a ocupa un post de comisar european, Rovana Plumb a completat o declarație de avere.

Oficialii de la Bruxelles au observat neconcordanțe între acest document și cele similare depuse în România, așa că i-au solicitat în scris detalii.

Răspunsul Rovanei Plumb, fost deputat PSD până în iunie 2019 când a demisionat, nu i-a convins și de aceea au chemat-o la audieri. În urma discuțiilor, ea a primit aviz negativ.

Europarlamentarul Siegfried Mureşan a explicat că înaintea audierilor în Parlamentul European, Comisia Juridică a acestuia are obligaţia de a examina declaraţiile de interese financiare ale tuturor candidaţilor la funcţiile de comisar europeni.

Conform Digi 24, nominalizarea de către Guvernul Dăncilă a Rovanei Plumb pentru funcția de comisar european s-a făcut prin încălcarea legii.

Legislația română prevede că Guvernul trebuie să informeze Parlamentul cu privire la propunerea de comisar european, iar comisiile de specialitate din Parlament trebuie să audieze respectiva persoană propusă.

Acest lucru nu s-a întâmplat, Viorica Dăncilă cerând ca audierea să se facă pe 2 octombrie în speranța că Rovana plumb va trece de Comisia Juridică a Prlamentului European.

  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?