Skip to content

Cu vânt din pupa, Vela a împins în Parlament un patron de birt și un chirurg controversat

Ministrul de Interne Marcel Vela și-a adus în Parlament două ajutoare de nădejde din Caraș-Severin, unul chiar din orașul în care a fost cândva edil.

Peneliștii Dumitru Rujan, un patron de birt din Caransebeș, orașul unde Vela a fost primar înainte de a deveni parlamentar și ministru, și Jaro Marșalic, un chirurg implicat în modificarea CNP-ului a doi interlopi din Reșița, vor trebălui în Camera Deputaților spre propășirea neamului românesc.

Despre Rujan, colegii lui peneliști dintr-un județ limitrof, mi-au dezvăluit că are mari probleme în citirea unui text la prima vedere și că va fi un fel de EBA,  fata fostului președinte Traian Băsescu, cunoscută pentru elocința sa. „Va fi circ dacă-l provoacă jurnaliștii”, mi s-a spus.

În presa locală din Caraș-Severin a circulat chiar un filmuleț înregistrat la o chermeză PNL în care Rujan buchisea din câteva hărtii. Imaginile au dispărut ulterior de pe net.

Dumitru Rujan, stânga, alături de eurodeputatul Rareș Bogdan (Sursa foto: facebook)

De fel din Strehaia, Mehedinți, Rujan și-a deschis în 2012 o firmă în satul Globurău din Caraș-Severin. Dumy & Nyco Magnetic SRL activează în domeniul barurilor.

Că Rujan, fost consilier județean, e străin de dulcele grai românesc, ne-o arată și faptul că a menționat constant în declarațiile de avere că încasează „dividente”, și nu dividende cum este corect. El este „membru politic în Biroul Județean PNL”, nu membru în Biroul Politic.

Exact ca Sancho Panza, Rujan își urmărește stăpânul Vela. Pentru a fi în preajma acestuia, s-a făcut și vânător. Este membru a două asociații pentru a fi sigur că nu-i scapă nimic din cătarea puștii.

În timp ce luptă cu COVID-19, Marcel Vela ține lumânarea lupilor și urșilor, specii protejate

Jaro-Norber Marșalic este, până va depune jurământul de parlamentar, directorul medical și președintele Consiliului medical din cadrul Spitalului Județean de Urgență Reșița.

La începutul lunii decembrie 2020, în presă au apărut imagini din Secția de Boli Infecțioase în care bolnavii de COVID-19 stăteau pe jos, goi sau aproape goi (foto) sau în saloane pline de igrasie. Un pacient care a decedat a fost lăsat pe pat într-un sac de morgă, iar porumbeii zburdau prin saloane.

Marșalic a fost implicat în schimbarea CNP-ului unor interlopi din Reșița. Pentru a-și pierde urma în hățișul birocratic din România și din străinătate, ambii și-au schimbat numele de câteva ori.

Am publicat în 2011 articolul „ Creţu cel Viteaz şi Frunzăverde de Aur” în care am detaliat cum s-a derulat afacerea. Explic aici aportul doctorului Marșalic.

„Crețu”, pe numele lui Nechita Constantin Adrian a încercat să-și schimbe în 2006 CNP-ul cu ajutorul unor oficiali din oraș și apoi în instanță motivând că s-a născut pe 30 aprilie 1974 si nu pe 29 cum era trecut în actele de la Starea Civilă. Și a reușit.

Coordonatorul Comisiei pentru fonduri europene din PNL, trimis în judecată de DNA pentru fraude cu fonduri europene

Magistrații Judecătoriei Reșița au decis că „a adus xerocopii ale filei de la condica de naștere pe anul 1975 însă este o copie care nu poate fi confruntată cu originalul întrucât el nu mai există, prezintă ștersături, lipsește ștampila medicului ginecolog. Este curios că deși condica prezintă pozițiile 136-580 pe fila respectivă nu apare menționată decât nașterea pârâtului la poziția 472, nemaifiind înregistrate alte nașteri după aceasta”.

La proces, Crețu a arăta judecătorilor o foaie iscalită în august 2006 de Jaro Marșalic, și atunci director medical al Spitalului Județean, din care reieșea că ora nașterii a fost 0.50, 30 aprilie 1975.

Când Primăria a cerut lui Marșalic actele doveditoare din care să rezulte data de 30 aprilie, acesta a răspuns: „condicele de nașteri se păstrează la arhivă 25 de ani după care sunt distruse, iar foile de observații 15 ani. Motiv pentru care nu vă putem comunica datele solicitate de dumneavoastră”.

De la stânga la dreapta: Marșalic, Crețu și Banană

Judecătorii au respins cererea lui Crețu, dar a câștigat la Tribunalul Caraș-Severin printr-un viciu de procedură. Magistrații nici nu au fost interesați să cerceteze eventualele falsuri.

În toate aceste daraveri, Crețu n-a fost singur. Părtaș i-a fost Banană, pe numele lui Călimanescu Dan Sebastian Dorel. În aceeași zi cu Crețu, a obținut schimbarea zilei de naștere din partea fostului primar, condamnat pentru corupție.

Traseul lui Banană prin justiție a fost similar cu cel al fârtatelui Crețu, iar cererile și recursurile au fost copiate la indigo. Până și judecătoarea care le-a acordat noile CNP-uri a fost aceeași.

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!

USR și PNL, sponsorizate de firma care vinde cisterne Armatei