Skip to content

Deputat AUR: „Taximetriştii au fost garanţia siguranţei şi confortului în transportul public.”

gheba taxi uber bolt

Deputatul AUR Daniel – Sorin Gheba s-a gândit că nu ar fi rău să-și găsească alegători printre șoferii de taxi din România. Așa că, în urma unei frământări profunde, zilele trecute a debitat o declarație de presă.

Gheba a pus ochii pe firmele de ride-sharing, în care a inclus și Tazz și Glovo care nu prestează asemenea servicii, pentru a ieși la rampă în fața taximetriștilor. Taximetriştii români se confruntă, zice deputatul AUR, cu o ameninţare gravă, reprezentată de invazia firmelor de ride-sharing precum Uber, Glovo, Tazz şi Bolt.

Faptul că Uniunea Europeană intenționează să îi transforme pe cei mai mulți dintre șoferii care lucrează prin platforme digitale în angajați cu normă întreagă este văzut de Gheba ca o acţiune care „ameninţă să distrugă nu doar locurile de muncă ale taximetriştilor independenţi, ci şi tradiţia sectorului de transport autohton.”

Vedeți cum, meșteșugit, el introduce în text cuvântul tradiție? În ce constă „tradiția sectorului de transport autohton” nu știu. Și cred că nici deputatul AUR n-ar putea detalia. Probabil despre tradiția „maimuței”, a țepelor din aeroporturi și gări, a tupeului și, în unele cazuri, a infracțiunilor comise asupra clienților. Probabil Gheba nu are idee că, spre deosebire de taxi, la o firmă de ride-sharing știi dinainte cât ai de plată. „Opriţi exploatarea prin companiile de ride-sharing!”, este îndemnul lui Gheba. Exploatarea cui?

„De-a lungul timpului, taximetriştii noştri au fost garanţia siguranţei şi confortului în transportul public. Ei nu doar că au oferit servicii de calitate, dar au şi plătit taxe şi impozite, contribuind la dezvoltarea economică şi la bunăstarea societăţii noastre.”

Mai citiți odată și minunați-vă! „În contrast, companiile de ride-sharing au fentat sistematic obligaţiile fiscale, creând un prejudiciu imens bugetului de stat şi aducând o concurenţă neloială taximetriştilor români. Firmele de ride-sharing nu contribuie la economia românească în acelaşi mod ca taximetriştii. Ei nu plătesc taxe şi impozite la fel de mult ca taximetriştii, iar profiturile lor pleacă în străinătate, în loc să rămână în România”, mai zice alesul AUR.

Daniel – Sorin Gheba (Sursa foto: Facebook)

„Este inacceptabil ca aceste companii să funcţioneze într-un cadru lipsit de transparenţă şi responsabilitate, profitând de lacunele legislative pentru a-şi promova interesele proprii. Taximetriştii români merită respectul şi sprijinul comunităţii, iar autorităţile trebuie să ia măsuri ferme pentru a proteja această profesie vitală pentru economia naţională”, elucubrează în continuare Gheba. Este clar că România ar ajunge într-un impas economic dacă n-ar mai exista taximetriștii.
Un taximetrist din București a dat jos din mașină o tânără. Motivul: Nu transportă handicapați

„Prin urmare, mă alătur apelului taximetriştilor şi cer autorităţilor române să acţioneze în interesul cetăţenilor şi al economiei locale. Este momentul să punem capăt acestei “mici jungle” create de firmele de ride-sharing şi să readucem respectul şi recunoaşterea cuvenită profesiei de taximetrist. De asemenea, solicit controale amănunţite asupra companiilor de ride-sharing pentru a se verifica respectarea legislaţiei fiscale şi a muncii. Îmi doresc o Românie în care munca cinstită şi sacrificiul personal sunt apreciate şi recompensate, nu subminate de interesele corporatiste străine. Solidaritatea naţională este arma cea mai puternică în faţa acestor provocări, iar împreună vom învinge asaltul asupra valorilor noastre şi vom proteja drepturile şi bunăstarea angajaţilor români!”

Asta cu protejarea drepturilor și bunăstarea angajaților români e mai mult decât o gogomănie. De parcă șoferii de la Uber și Bolt sunt din Pakistan, SUA sau Elveția. Ce să mai spun despre „asaltul asupra valorilor noastre”? Zicea un cunoscut preot: „Capul îl purtăm să nu ne plouă in gât, mintea nu e o obligație!”

URMĂREȘTE-NE pe FACEBOOK, X sau GOOGLE NEWS!