Skip to content

Deputat PSD: Facturile la energie demoralizează România în fața unei agresiuni rusești

Unii parlamentari au mintea odihnită, iar alții dețin un labirint al meandrelor concretului. Cu o zi înainte de sărbătorirea Unirii Principatelor, un deputat PSD a identificat breșa majoră a unui posibil front româno-rus, dar și pe „salvatore della patria”.

Deputatul Nicu Silviu Macovei este la primul mandat și reprezintă pesediștii din Iași. A fost membru în Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională până în decembrie 2021.

Duminică fiind, ce și-a zis nenea Nicu Macovei care, clarvăzător fiind, știe că va izbucni războiul? Ia să scriu eu un comunicat de presă în care să pun laolaltă criza din Ucraina și să frec bastonul de mareșal al șefului de partid care s-a luptat cu succes împotriva dușmanului din interior.

Redau integral mai jos elucubrația macoviană postată pe site-ul Camerei Deputaților:

„Priorităţile României în cazul escaladării conflictului militar din Ucraina!

Iminenţa unui conflict militar între Rusia şi Ucraina pare a deveni o certitudine. Prin urmare, România, care are graniţă directă cu Ucraina şi este responsabilă, în cadrul NATO, de securizarea flancului estic al Alianţei, se află într-o situaţie foarte sensibilă.

Nu este deloc întâmplător faptul că Franţa a anunţat recent trimiterea a peste 10.000 de soldaţi în România. Ameninţarea extinderii acestui eventual conflict militar masiv la graniţele noastre este cât se poate de reală.

Mă îngrijorează, însă, lipsa unei dezbateri coerente din spaţiul public şi politic românesc.

Criza facturilor la energie este o vulnerabilitate majoră pentru România, în primul rând din punct de vedere social! Preţuri uriaşe la facturi afectează grav bugetele familiilor şi ale instituţiilor; în acelaşi timp, pe bună dreptate creează nemulţumire şi agitaţie printre români.

O societate care are astfel de tensiuni economice majore este demoralizată, iar aceasta este o tactică antică de a scădea forţa unui popor.

De aceea, preşedintele Marcel Ciolacu şi întreg PSD a susţinut şi s-a luptat cu succes pentru compensarea facturilor de la 1 februarie şi nu din aprilie, cum cereau partenerii liberali de coaliţie.

Mai mult, neîncrederea populaţiei în instituţiile Statului duce la slăbirea capacităţilor operative ale acestora. Este inutil să explic importanţa unei societăţi româneşti unite şi ferme în faţa unei agresiuni ruseşti foarte aproape de graniţa estică a NATO!

Referitor la problemele umanitare amintite anterior, parlamentarul ieşean atrage atenţia că un conflict în Ucraina poate afecta România în moduri indirecte. ( n.r. – trecerea de la persoana I singular, la persoana a III-a singular și din nou la persoana I singular aparține autorului comunicatului. E ciudat când vorbești despre tine la persoana a III-a. Măcar bine că a făcut-o la singular și nu la plural)

Mă gândesc la faptul că un conflict militar produce întotdeauna şi drame umanitare, cu un număr foarte mare de civili care fug din zona de conflict. România este foarte aproape de Odesa, un punct strategic important în acest conflict.

Ne putem trezi cu un număr foarte mare de refugiaţi în zona Galaţi – Tulcea, dar chiar şi în nordul ţării pe aliniamentul Botoşani-Suceava-Maramureş. Este ţara noastră pregătită pentru o astfel de posibilitate?”

Așadar, Ciolacu va salva flancul de est al NATO mergând pe front cu un mănunchi de facturi pe care le va arunca zeflemitor în tranșeele urmașilor Armatei Roșii pe „aliniamentul Botoșani-Suceava-Maramureș”.

„Înseminare artificială” pe bani publici concepută de PSD

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!