Iohannis cere demisia miniștrilor de Interne și de Externe. Meleșcanu: Iohannis, vinovat de votul în străinătate

Preşedintele Klaus Iohannis cere demiterea imediată a miniştrilor Carmen Dan şi Teodor Meleşcanu pentru modul în care au fost organizate alegerile, conform Mediafax.

„După atâtea probleme este evident că trebuie să existe şi urmări politice. Cei care nu au organizat corespunzător sau chiar au organizat intenţionat prost aceste alegeri trebuie să plătească cu funcţia. Fiindcă nu au ştiut să îşi dea demisia de onoare, solicit demiterea imediată a ministrului de Externe şi a doamnei ministru de Interne, imediat însemnând imediat”, a spus Iohannis la Palatul Cotroceni.

„Nu trebuie să trecem cu vederea problemele grave care au apărut în timpul votării. Probleme grave în organizarea acestor două tururi de scrutin – europarlamentare şi referendum”, a mai precizat președintele, conform Agerpres.

„Se vede că întreaga organizare a fost gândită pentru inhibarea votului şi nu pentru încurajarea votului. Probleme extrem de grave au fost la multe dintre secţiile de votare din străinătate.”

„Am văzut cu toţii, cu mare tristeţe şi multă supărare, imaginile cu mii şi mii de români stând la cozile interminabile, oameni care au ajuns dimineaţa la vot şi au ajuns să voteze seara, oameni care au ajuns la prânz la vot, au stat până seara şi nu au mai apucat să voteze.”

Președintele Româniaie a explicat că aceste probleme trebuie rezolvate urgent fiindcă în toamna acestui an avem prezidenţiale:

„Şi fiindcă nu am încredere în Guvern să găsească soluţii rapide şi corecte, voi înfiinţa la nivelul Administraţiei Prezidenţiale o comisie mixtă, care va începe să lucreze.”

Pe de altă parte, ministrul de Externe Teodor Meleşcanu i-a răspuns lui Iohannis că vinovat de votul în străinătate este practic preşedintele, scrie Mediafax.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA