Ipocrizia PSD: În România luptă pentru familia tradițională, la Bruxelles votează pentru LGTB

Parlamentul European a declarat pe 11 martie 2021 că întreaga Uniune Europeană este o „zonă de libertate LGBTIQ”. Rezoluția simbolică a fost adoptată ca răspuns la autoritățile locale din Polonia care s-au etichetat „zone libere de ideologie LGBT”.

Prin această rezoluție, Parlamentul European denunță toate formele de violență sau discriminare pe bază de sex sau orientare sexuală.

Documentul va fi prezentat guvernelor și parlamentelor din statele membre ale UE, Consiliului European, Comisiei Europene și Comitetului european al Regiuni și Comitetul Economic și Social European.

Cum au votat europarlamentarii români? Surpriza a venit de la cei trimiși la Bruxelles de PSD care au votat pentru comunitatea LGTB în timp ce în țară sunt stindardul familiei tradiționale.

Politicianul mizerabil de la noi

Dintre cei 33 de europarlamentari care ne reprezintă în forul european, nu s-au prezentat la vot Tudor Ciuhodaru și Mihai Tudose (PSD) și Corina Crețu (Pro România).

S-au abținut de la vot Vasile Blaga, Rareș Bogdan, Daniel Buda, Cristian Silviu Bușoi, toți de la PNL, precum și Iuliu Winkler și  Loránt Vinzce, ambii de la UDMR. În total, numprul europarlamentarilor care s-au abținut să voteze a fost de 46.

Împotriva acestei rezoluții au votat Traian Băsescu și Eugen Tomac (ambii PMP), Cristian Terheș (PNȚ-CD), Gheorghe Falcă, Mircea Gheorghe Hava, Marian-Jean Marinescu (toți PNL). 141 de europarlamentari au votat împotrivă.

Asta înseamnă că toți europarlamentarii PSD, cu excepția lui Ciuhodaru și Tudose, au votat ca Uniunea Europeană să fie o zonă în care comunitatea LGTB să se manifeste liber. În România, în schimb, PSD este fruntaș în apărarea familiei tradiționale.

Printre cei 492 de europarlamentari care au votat pentru ca Uniunea Europeană să fie o „Zonă liberă pentru LGTB” se numără pesediștii: Rovana Plumb, Carmen Avram, Adrian Dragoș Benea,  Claudiu Manda (soțul Olguței Vasilescu, primarița Craiovei), Victor Negrescu și Dan Nica.

Și agramata Maria Grapini (Partidul Puterii Umaniste) a votat pentru. În 2018, ea declara că susținerea familiei tradiționale are o directă legătură cu securitatea statului. „Noi, PPU, avem în doctrină familia tradițională, conervarea valorilor tradițiilor”, spunea Grapini.

Ceilalți care au fost de acord cu această rezoluție sunt: Siegried Mureşan, Gheorghe Vlad Nistor și Dan Ștefan Motreanu (toți PNL), Vlad Marius Botoș ,Dacian Cioloș, Vlad Gheorghe, Alin Mituța, Ramona Strugariu, Dragoș Tudorache, Dragoș Pîslaru, Nicolae Ștefănuță (toți USR – PLUS).

Băsescu: Orban este un gogoșar incompetent care a ajuns şi prim-ministru

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!

ADRIAN MOGOȘ

Adrian Mogoș este jurnalist freelancer, membru al Centrului Român pentru Jurnalism de Investigație și al International Consortium of Investigative Journalism. În cadrul ICIJ a făcut parte din echipa de jurnaliști a proiectului Offshore Leaks. A fost timp de opt ani șeful Departamentului Investigații al cotidianului Jurnalul Național. A primit bursele Balkan Fellowship for Journalistic Excellence și Milena Jesenská - Institute for Human Sciences din Viena. Pentru activitatea jurnalistică a fost premiat cu: CEI-SEEMO Award, Kurt Schork Award și mențiune specială Global Shining Light Award. Una dintre investigațiile pe care le-a coordonat a fost inclusă în UNESCO Global Casebook for Investigative Journalism, iar o alta a primit din partea juriului European Press Prize apreciere specială.