Mânat de COVID-19, soțul unei deputate PSD a cerut bani de la guvernul PNL pentru site-urile sale de știri

Guvernul Orban a decis în urmă cu câteva săptămâni să aloce 40 de milioane de euro timp de patru luni pentru instituțiile media din România.

Banii sunt pentru organizarea și desfășurarea unor campanii de informare publică în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea COVID-19.

S-au înscris la banii publici, potrivit paginademedia.ro: 27 de posturi naționale de televiziune, zece posturi naționale de radio, 83 posturi locale TV, 159 posturi locale radio, 21 companii outdoor, 141 publicații tipărite și 301 publicații online.

Aceste 301 de site-uri se bat pentru 2,5 milioane de euro pe lună, mai scrie sursa citată. Indiferent de trafic, la prețul de un euro pentru o mie de afișări, nu pot accesa mai mult de 30.000 de euro pe site.

Printre ele, stiripesurse.ro și bugetul.ro. Firma care a solicitat bani de la buget în numele lor se numește S.C. European Business Environment S.R.L. și are ca asociat majoritar pe Iosif Buble, soțul deputatei PSD Adrian Diana Tușa. Până în 2013, mama deputatei a deținut 32% din firmă.

Iosif Buble și soția sa Diana Tușa

Adriana Diana Tușa și-a început cariera politică în PNL, partid pe care l-a reprezentat în Camera Deputaților din 2008 până în septembrie 2016.  În decembrie același an, Tușa a fost din nou aleasă deputat, De această dată PSD, și este vicepreședintele Comisiei pentru pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă.

Iosif Buble, soțul deputatei PSD, pe lângă faptul că deține cele două site-uri, se implică și în sondarea opiniei publice. Buble este unicul patron al S.C. Centrul de Sociologie Urbană și Regională – CURS SRL. Așadar, sondajele CURS trebuie percepute prin prisma PSD. 

Bătaie creștinească înainte de Înviere între un primar PSD și șeful PNL dintr-o comună

Angajări cu pile și șpagă la Drumuri și Poduri. Banii ajungeau și în visteria PSD

Tupeu de consilier parlamentar PSD oprit de Poliție: „Aştept pe unu’ să-mi bage gaze, în p..a mea!”

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!