Când fostul ministru PSD al Agriculturii și fan al oii, Petre Daea, și-a angajat fiica ca să-i facă un rost în viață, toată presa s-a zvârcolit. Acum, când Marcel Vela, fost ministru de Interne și actual senator PNL, își pune fiica vitregă șefă peste Agenția Națională pentru Arii Protejate, nu se mai perpelește nimeni.

Presa locală din Caraș- Severin a scris în urmă cu câteva zile că, în urma negocierilor avute la București pentru funcții de secretar de stat, subsecretar de stat și șefi de agenții, Biroul Județean Permanent al PNL a aprobat lista persoanelor care vor fi numite pe aceste funcții.

Printre ele, și Andra Sabrina Pleșa, fiica doamnei cu care se ține fostul ministru Vela. Practic, este fata vitregă a actualului senator PNL. La rândul ei, Andra Sabrina se ține cu fostul ministru PNL al Tineretului Sportului și actual deputat, Ionuț Stroe.

Andra Sabrina Pleșa și Ionuț Stroe (Sursa foto: Facebook)

Vela s-a străduit în zadar anul trecut să-și facă pupila primar al Caransebeșului, oraș pe care senatorul PNL l-a păstorit ani de zile. Ca să nu mai fie bosumflată și anul acesta, Vela a împins-o spre funcția de vicepreședinte al Ariilor Protejate.

Cu vânt din pupa, Vela a împins în Parlament un patron de birt și un chirurg controversat

Am căutat un CV al Andrei Pleșa, dar nu am găsit mare lucru. Și nimic care s-o propulseze spre Ariile Protejate. Are 32 de ani și conform declarațiilor de avere, iubita lui Ionuț este consilier juridic la firma înființată de tatăl său biologic, un pesedist local, dar și la un birou notarial. Deține o treime din această societate comercială care are ca obiect de activitate închirierea imobilelor.

Este consilier local din 2016 și membru al comisiei pentru servicii publice, comerţ, agricultură şi turism, precum și al celei pentru administraţie publică locală, juridică, disciplină, apărarea ordinii publice, respectarea drepturilor si a libertăţii cetăţenilor.

Așadar, senatorul Vela a considerat că fiica sa vitregă are o experiență bogată în gestionarea ariilor protejate și este aptă a le apăra de presiunile uriașe la care sunt supuse.

În timp ce luptă cu COVID-19, Marcel Vela ține lumânarea lupilor și urșilor, specii protejate

La puțin timp după ce a ajuns consilier local, tănara penelistă a fost numită membru în consiliile de administrație a două unități școlare și membru al Adunării Generale a Acționarilor – AGA al Aquacaraș, o companie a Consiliului Județean Caraș-Severin.

Tot atunci a devenit membru AGA, așa cum reiese din declarația sa de avere, al Transal Urbis SRL și Cazare și Servicii Publice SRL, ambele deținute de Consiliul Local Caransebeș și înființate pe vremea când Vela era primarul orașului. În 2018 a ajuns și consilier parlamentar la Senat.

Iată cum, cu un CV impresionat în domeniul protecției naturii, fata lui tata va ajunge vicepreședinte al Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate. Singura legătură a Andrei Sabrina Pleșa cu ariile protejate este că taică-su vitreg, Marcel Vela, este vânător înrăit.

Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate este condusă în prezent de Adi Croitoru, o femeie care mi-a declarat într-un interviu că nu o sperie nimeni și nimic. În prezent, Adi Croitoru se zvărcolește să-și mențină scaunul.

Senatorii PNL vor să tragă gaze prin PARCURILE NAȚIONALE

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!

ADRIAN MOGOȘ

Adrian Mogoș este jurnalist freelancer, membru al Centrului Român pentru Jurnalism de Investigație și al International Consortium of Investigative Journalism. În cadrul ICIJ a făcut parte din echipa de jurnaliști a proiectului Offshore Leaks. A fost timp de opt ani șeful Departamentului Investigații al cotidianului Jurnalul Național. A primit bursele Balkan Fellowship for Journalistic Excellence și Milena Jesenská - Institute for Human Sciences din Viena. Pentru activitatea jurnalistică a fost premiat cu: CEI-SEEMO Award, Kurt Schork Award și mențiune specială Global Shining Light Award. Una dintre investigațiile pe care le-a coordonat a fost inclusă în UNESCO Global Casebook for Investigative Journalism, iar o alta a primit din partea juriului European Press Prize apreciere specială.