Olguța Vasilescu a decis să își retragă candidatura pentru vicepremier şi ministru al Dezvoltării

Președintele Klaus Iohannis a refuzat de patru ori numirea Olguței Vasilescu în funcția de ministru al Dezvoltării.

„Orice persoană care are o experienţă în spate este o pierdere pentru orice Guvern”, a declarat miercuri ministrul Muncii, Marius Budăi, în legătură cu decizia Liei Olguţa Vasilescu de a-şi retrage candidatura pentru funcţia de vicepremier şi ministru al Dezvoltării

Budăi consideră totuși că această decizie nu reprezintă o „cedare” a PSD în faţa preşedintelui Klaus Iohannis.

“Doamna ministru a luat o decizie, e decizia dumneaei unilaterală. Orice persoană care are o experienţă în spate, şi vorbim şi de experienţă administrativă, în calitate de fost primar, şi experienţă ministerială, este o pierdere pentru orice Guvern”, a spus în parlament Budăi.

Marţi, Lia Olguţa Vasilescu a anunţat că a decis să-şi retragă candidatura pentru funcţia de vicepremier şi ministru al Dezvoltării, după o discuţie cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea, scrie Agerpres.

„Astăzi, în urma unei discuţii cu liderul PSD Liviu Dragnea, am luat hotărârea să îmi retrag candidatura pentru funcţia de vicepremier şi ministru al Dezvoltării.

Un atac la CCR înseamnă o perioadă de cel puţin o lună şi jumătate de aşteptare, perioadă în care activitatea guvernamentală ar avea în continuare de suferit prin absenţa din Guvern a unui ministru cu un portofoliu important, exact în perioada în care România deţine preşedinţia UE”, a scris Olguța Vasilescu pe facebook.

Preşedintele Klaus Iohannis a decis pe 7 februarie 2019 să respingă numirea Liei Olguţa Vasilescu în funcţia de viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Motivul a fost lipsa pregătirii necesară pentru acest domeniu și i-a solicitat lui Dăncilă să vină cu o altă propunere.

Lia Olguța Vasilescu a anunţat că va face plângere penală împotriva președintelui Iohannis pentru abuz în serviciu.