Skip to content

PNL atrage valori în partid. Printre ei, traseistul Ion Tabugan

În urmă cu o săptămână, PNL anunța că partidul s-a întărit cu patru deputați care l-au părăsit pe Tăriceanu.

Printre aceștia se numără și Ion Tabugan, fost director al Direcției Silvice Caraș-Severin între 2005 și 2008, un mic baronete de Valea Almăjului și Băile Herculane de unde o dată la patru ani își ia voturile.

De profesie inginer silvic, traseistul Tabugan a intrat în parlament în 2008 pe listele PNL, partid pe care l-a părăsit la mai puțin de un an de la alegeri.

În primii trei ani de deputăție, Tabugan a vorbit în parlament doar 12 minute și ceva.

De la PNL a trecut pe la PSD, UNPR, PMP, ALDE, Pro România. UDMR mai lipsește din schemă.

În 2018, Tabugan, în stânga fotografiei, a participat la marea demonstrație PSD împotriva Statului Paralel condusă de pușcăriașul Liviu Dragnea.

Lui Tabugan îi ținea isonul bunul său prieten Gheorghe Percea, primarul comunei Ciclova din Caraș- Severin, trimis în judecată de DNA pentru fraude cu fonduri europene.

În parlament, Tabugan s-a dat independent timp de aproximativ doi ani.

În 2012, el a fost ales din nou deputat, de această dată pe listele PSD, partid în care a stat până în februarie 2016 când a sărit în barca „interesului național”.

La alegerile din 2016 a candidat pe listele PMP, partid de la care a trecut la ALDE în iunie 2018. În 2019 s-a gândit că e mai bine în partidul lui Ponta – Pro România, dar după o lună s-a întors în ALDE.

Ludovic Orban se bătea cu chitara-n piept în vara anului trecut declarând că traseiști de la PSD, ALDE şi PRO România nu au ce căuta în PNL.

Astfel, în viziunea PNL, Ion Tabugan nu este un oportunist politic cu toate că poate fi medialiat pentru traseism.

Tabugan a fost coleg de cameră pe vremea studenției cu Gheorghe Flutur, președintele PNL Suceava, actual președinte al Consiliului Județean și fost ministru al Agriculturii și Pădurilor.

În urmă cu vreo zece ani am publicat articolul „Mafia lemnului și-a mai pus un deputat” în care menționam și pățania unor colege care au avut de-a face cu Tabugan în 2008 când acesta tăia și spânzura în Direcția Silvică.

Deranjat că l-au întrebat despre dezastrul din Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița, Tabugan a aruncat cu telefonul mobil după ele, pretextând ulterior că gestul a fost cauzat de o criză de fiere sau rinichi.

Am explicat în articolul menționat mai sus cum păduri valoroase din Valea Almăjului sau Băile Herculane, zone care fac parte din colegiul unde este ales Tabugan, dispar pe mâna apropiaților lui Tabugan.

De exemplu, un patron al uneia dintre firmele care tăiau ilegal pădurea, nu ascundea faptul ca pune întodeauna la dispoziția lui Tabugan un BMW X5.

Faptul că fost votat de aceiași oameni când candida pe listele PNL, PSD sau PMP denotă maturitatea politică a celor care au pus ștampila pe Tabugan.

Pădurile seculare din Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița, victimele cozilor de topor Romsilva

Ministerul Mediului evită sancționarea ROMSILVA care distruge sistematic Parcul Național Semenic-Cheile Carașului

Șeful Romsilva și-a pus în sfârșit favoritul la conducerea Parcului Național Semenic – Cheile Carașului