Potrivit exit poll-urilor, germanul Dominic Fritz l-a învins pe Nicolae Robu în lupta pentru Timișoara cu aproape 20 de procente.

Neamțul, care s-a îndrăgostit de Timișoara în 2003, a lucrat mai bine de zece ani în administrația publică germană și a fost șeful de cabinet al fostului președinte al Germaniei, Horst Köhler.

Pe de altă parte, un român a fost ales primar anul trecut în Görlitz, landul german Saxonia.

Fostul premier Emil Boc a mai câștigat un mandat la Cluj. Lupta pentru Primăria Capitalei s-a dat între Nicușor Dan și Gabriela Firea. Nicușor Dan a câștigat Bucureștiul unde s-a înregistrat cea mai mică prezență la vot din toată țara, sub 37%.

În total, potrivit Autorității Electorale Permanente – AEP, au fost înscriși pe liste 18.295.485 de români. La ora publicării acestui articol, mai puțin de jumătate dintre români au ales să voteze, 46%, cei mai mulți fiind din mediul rural.

La Deveselu, în județul Olt unde este amplasat scutul antirachetă, oamenii l-au votat pe primarul care a murit în urmă cu zece zile de COVID-19. Localnicii știau că edilul a murit, dar cu toate astea au ștampila în dreptul numelui său motivând că că a fost un primar bun și a făcut foarte multe lucruri pentru comunitate, scrie digi24.ro.

Buletinele de vot erau tipărite și legea nu permite nominalizarea unui alt candidat. În cazul în care primarul decedat va câştiga acest scrutin, la Deveselu vor fi organizate din nou alegeri locale.

Plecați definitiv din Germania? Procedurile pentru reziliere contract telefon, internet, chirie și alte informații importante

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?