Președintele UDMR: Ajutoarele medicale din Ungaria, doar pentru maghiarii din România

Vineri, 10 aprilie, președintele Kelemen Hunor a publicat un video pe pagina sa de Facebook prin care anunța că a convins guvernul Ungariei să ridice interdicția de export pentru un medicament folosit în multe țări pentru tratarea bolnavilor de Covid 19.

„Astăzi sosește un transport cu ajutoare de urgență din Ungaria – am cerut măști, mănuși, echipamente de protecție și dezinfectante. Acestea vor ajunge în județele din Transilvania, la cei care acum luptă în linia întâi împotriva epidemiei. Mulțumim ministrului de Externe ungar, Péter Szijjártó, pentru ajutor!”, spunea Hunor.

Potrivit unui editorial din Adevărul, în aceeași zi, ministrul de Externe al Ungariei anunţa că executivul din care face parte trimite mai multe ajutoare medicale pentru maghiarii din afara graniţelor.

Péter Szijjártó (stânga) și Kelemen Hunor. Sursa foto: Kelemen Hunor Facebook

„Atât declaraţia lui Kelemen Hunor cât şi cea a lui Szijjarto Peter se referă la faptul că produsele donate sunt doar pentru etnicii maghiari. Ba mai mult, Kelemen Hunor precizează şi faptul că aceste produse vor fi distribuite exclusiv în 6 judeţe din Transilvania! Este desuet să scriem despre faptul că virusul SARS-2 nu ţine cont de religie, sex sau rasă, etnie sau cetăţenie”, scrie editorialistul Ionel Grigorescu.

Nu se poate ca într-o Europă a secolului XXI, greu încercată în aceste momente de cumpănă, să susţii în faţa presei că donaţia ta pentru o terţă ţară este doar pentru o categorie de locuitori! Ce ar trebui să facă acel medic care poartă masca donată de statul ungar…să nu mai trateze etnici români? (Ionel Grigorescu, editorialist)

„Unde ajungem, domnilor Kelemen Hunor şi Szijjarto Peter cu o asemenea abordare? Nu vreau să mai vorbesc despre politizarea în sine a demersului care este, pur şi simplu, una penibilă. A politiza acum, în aceste momente, folosind situaţia grea în care se află populaţia Europei reprezintă cel mai mare cinism, prost gust şi … lipsă totală de omenie!”, mai scrie Ionel Grigorescu.

Primim ajutoare importante din Ungaria pentru combaterea epidemiei

La solicitarea UDMR, guvernul ungar a ridicat interdicția de export pentru un medicament folosit în multe țări pentru tratarea bolnavilor de Covid 19. Astăzi sosește un transport cu ajutoare de urgență din Ungaria – am cerut măști, mănuși, echipamente de protecție și dezinfectante. Acestea vor ajunge în județele din Transilvania, la cei care acum luptă în linia întâi împotriva epidemiei.Mulțumim ministrului de externe ungar, Péter Szijjártó, pentru ajutor!Mă adresez încă o dată, tuturor, cu rugămintea să respecte reglementările și măsurile de prevenire impuse de autorități.Să avem grijă unii de alții și acum, în preajma sărbatorilor pascale. Stați acasă! Sărbători binecuvântate!

Publicată de Kelemen Hunor Oficial pe Vineri, 10 aprilie 2020

Deputat UDMR: Românii fără asigurare medicală care au plecat din țări afectate de coronavirus să plătească la ANAF

Primarul din Odorheiul Secuiesc, amendat din nou pentru că nu a arborat drapelul României

40.000 de protestatari, așteptați la marșul de Ziua libertății secuilor. Au participat câteva mii

 

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA