Primarul din Târgu Mureș: „Țiganii sunt o problemă serioasă a României și ne facem că nu vedem?!”

Dorin Florea, primarul municipiului Târgu Mureș, a propus introducerea unui set de patru criterii care trebuie îndeplinite de către orice cuplu care vrea să aibă copii.

Această propunere a venit în contextul discuției cu privire la dublarea alocației.

Florea este de profesie medic a fost ales primar în 2000. Din 2019 este membru ALDE. El vrea ca viitorii părinți să facă copii doar dacă îndeplinesc patru condiții.

„Propun introducerea obligatorie a unei anchete sociale pentru cuplurile care vor să aducă pe lume copii, anchetă care să țină cont de următoarele lucruri: dovada unui loc de muncă și a unei locuințe stabile; situație financiară acceptabilă; un nivel de educație minim stabilit prin lege; vârsta minimă la care un adult să devină părinte”, a scris primarul pe pagina sa de Facebook.

Nimeni nu se poate opune dorinței de a avea un copil, însă populația trebuie conștientizată că responsabilitatea creșterii și formării unui copil este uriașă.

Dorin Florea

Cine nu îndeplinește criteriile, nu ar trebui să facă sau să aibă copii.

„În cazuri exceptionale, în care, totuși, un cuplu care nu îndeplinește condițiile prezentate va avea un copil, consider că statul va trebui să preia copilul și să-i ofere condițiile corespunzătoare pentru dezvoltare – igienă, educație, hrană”, a mai scris primarul

Edilul susţine că în România există multe familii defavorizate care aduc pe lume copii cu un singur scop: să aibă o sursă de venit. Mediile în care trăiesc aceştia generează infracționalitate crescută, abandon şi lipsă de educație.

Primarul Florea a declarat pentru Hotnews că „statul încurajează nemunca” și că a întâlnit cazuri în care fete de 12-13 ani au devenit mame „pentru banii de alocație”.

El s-a referit explicit la comunitatea romă, susținând că, dacă se vor impune astfel de condiții, „o să intre frica în ei” și n-or să facă copii doar pentru bani.

„Eu am (la Tg. Mureș-n.r.) cel mai mare număr de țigani din țară. Țiganii sunt o problemă serioasă a României și ne facem că nu vedem?! De când i-a dezrobit Cuza, au rămas la fel”, a explicat Dorin Florea.

Întrebat dacă propunerea sa nu va fi calificată drept una nazistă, Dorin Florea a răspuns: „Mă doare în fund de mediocritatea abjectă a celor care spun asta”.

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat în urma acestor afirmații.

Lider al romilor români din Irlanda de Nord, arestat pentru exploatare

GERMANIA: Aproape un sat întreg de romi din Galați s-a mutat în Hagen

Marian Godină despre o familie pe care a ajutat-o: „Când ești prost, și viața e grea!”

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?