Sărbătoare pascală PNL-PSD. Președintele Romeo de la PNL ia Luminița anchetată penal de la PSD

Nu mai surprinde pe nimeni că, la nivel județean, nu vorbim despre politică, ci despre combinațiile dintre diferite personaje, fiecare cu gândirea sa politică. Dacă există vreuna.

Romeo Dunca, președintele PNL al Consiliului Județean Caraș-Severin, se luptă din răsputeri, după cum însuși recunoaște, să și-o facă consilier personal pe Luminița Jivan, fostă deputată PSD trimisă în judecată de DNA în două dosare diferite.

Am lăcrimat puternic citind motivele pentru care Romeo de la PNL o vrea pe Luminița de la PSD încă de anul trecut de când a câștigat alegerile. Vă rog, aveți răbdare să citiți elogiile aduse doamnei înainte să vă apuce lehamitea!

„Luminița Jivan a participat activ cel puțin la a mă face să înțeleg mecanismul prin care în acest județ sărac prin realizări, au intrat, totuși, în mod surprinzător, peste 1,2  miliarde de RON. Asta doar în mandatul PSD și fără fondurile europene. A făcut acest lucru pro-bono, fără a fi plătită”, scrie Romică pe pagina sa de Facebook.

„Așa cum fără să ascund, încă de anul trecut am spus că voi folosi și folosesc deja experiența și drumurile bătute pe la București de Luminița Jivan. Nevoia mea pentru prezența ei în mod oficial la anumite instituții m-a obligat să găsesc o încadrare oficială.”

„Luminița Jivan se ocupă cu succes de drumurile pe care un reprezentant al județului le face la instituții afate în slujba cetățenilor care își doresc drumuri județene mai bune. E bine de știut că și în mandatul trecut tot această doamnă a făcut cu succes nenumărate deplasări la București, motiv pt. care, deși nu prea se vede,  în bugetul județului au intrat în perioada guvernării Dragnea peste 1,2 miliarde de RON. În parte are un merit”.

„Luminița noastră ne luminează cu fostul traseul al banilor de la PNDL-uri” (n.r. – Programul Național de Dezvoltare Locală), a mai scris Romică.

Nepotism în PNL. Senatorul Vela, fost ministru de Interne, îi face fiicei un rost în viață la Arii Protejate

Oricine a trecut prin Caraș-Severin a înjurat din tot sufletul când a circulat pe drumurile județene. Acestea sunt fie praf și pulbere, fie cratere.

Preaslăvind-o pe Luminița, penelistul Romeo Dunca a uitat să precizeze că drumurile pe care le făcea pesedista la București aveau legătură și cu cele două anchete penale ale DNA.

În 14 decembrie 2020, Luminița Jivan a fost trimisă în judecată pentru că, în perioada în care a fost deputat (2016-2020) și președinta PSD Caraș-Severin, i-a promis unui afacerist că îl va determina pe primarul unei localități din județ să-i ofere contractul de reabilitare a străzilor din oraș.

Luminița a făcut această promisiune, susțin procurorii DNA, în virtutea faptului că era șefa pe linie politică a primarului. În schimb, afaceristul urma să bage în desaga PSD și a presei sume consistente pentru campanii favoravile partidului.

„Pe lângă funcția deținută în partid, inculpata s-ar fi bazat și pe faptul că ar fi contribuit la asigurarea finanțării lucrărilor ce urmau a fi făcute de primărie prin Fondul de Dezvoltare și Investiții (FDI)”, se mai arată în comunicatul DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea Supremă.

Deputată PSD, trimisă din nou în judecată pentru fapte de corupție

Tot la Înalta Curte a ajuns anul trecut și un alt dosar în care Luminița Jivan a fost anhetată alături de alți parlamentari și șefi locali PSD de comiterea unei infracțiuni de folosire a influenței sau autorității de către persoana care ocupă o funcție de conducere în cadrul unui partid politic în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Ancheta DNA a vizat protecția oferită unor firme de transport care treceau frontiera, dar și angajări pe pile la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Banii ajungeau, potrivit procurorilor, în visteria PSD.

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!

ADRIAN MOGOȘ

Adrian Mogoș este jurnalist freelancer, membru al Centrului Român pentru Jurnalism de Investigație și al International Consortium of Investigative Journalism. În cadrul ICIJ a făcut parte din echipa de jurnaliști a proiectului Offshore Leaks. A fost timp de opt ani șeful Departamentului Investigații al cotidianului Jurnalul Național. A primit bursele Balkan Fellowship for Journalistic Excellence și Milena Jesenská - Institute for Human Sciences din Viena. Pentru activitatea jurnalistică a fost premiat cu: CEI-SEEMO Award, Kurt Schork Award și mențiune specială Global Shining Light Award. Una dintre investigațiile pe care le-a coordonat a fost inclusă în UNESCO Global Casebook for Investigative Journalism, iar o alta a primit din partea juriului European Press Prize apreciere specială.