Se ascute lupta de clasă: „Mâna de fier într-o mănușă de catifea” vs. Mickey Mouse und Mutulică

Vasilica Dăncilă arată tot mai des pumnul adversarilor politici pe care îi amenință cu plângeri penale.

În epoca Dragnea, prima femeie prim-ministru din istoria acestui neam deschidea sumar gura numai când șeful, cazat între timp la Rahova, pocnea din degete.

„Mâna de fier într-o mănușă de catifea”, cum o peria ministrul Apărării pe Vasilica, devine tot mai bărbată.

Se ia de piept cu politicienii de sex opus, mai să-i sară broșa Chanel de 600 de dolari de la rever.

Bunăoară, după ce Iohannis, alintat deseori de alegători „Mutulică”, a declarat că „acest guvern incompetent și corupt trebuie să plece, Vasilica V. Dăncilă a amenințat cu procesul.

„Vom acționa în judecată, pentru că e foarte ușor să lipim etichete, dar aceste etichete trebuie să aibă un fundament. Nu am avut niciodată probleme de corupție. Am luptat împotriva corupției, pentru statul de drept, dar și pentru drepturile și libertățile cetățenilor”, a vociferat de la pupitru „Mâna”.

Dacă se va lupta sau nu cu neamțul prin tribunale, rămâne de văzut.

Până atunci, însă, „Mâna de fier într-o mănușă de catifea” i-a aruncat mănușa lui Mickey Mouse, cum e poreclit Ponta.

„Mâna” îl amenință pe Mickey cu plângere penală pentru atac la prim-ministrul României după ce acesta ar fi dibuit un blat între premier și Băsescu în chestiunea moțiunii de cenzură.

În opinia celei care a băgat Pakistanul și Iranul în UE, atacul mârșav al fostului coleg de partid „induce prejudicii de imagine atât în plan intern, cât şi în plan extern.”

Dând dovadă de o adâncă cultură politică, Viorel Victor Ponta a făcut-o mincinoasă pe Viorica (fostă Rodica) Vasilica  Dăncilă.

„Doamna Dăncilă a moştenit de la domnul Dragnea şi faptul că îi minte pe cei din CExN ( n.r.- Comitetul Executiv Național al PSD).”

Cum V.V. Dăncilă declarase că nu va pleca din funcție, V.V. Ponta s-a înfoiat: „Atunci o să chem mascaţii să o scoatem din Guvern, ce putem să facem altceva? Ar fi al doilea preşedinte al PSD care pleacă cu mascaţii”.

Pentru că se poate greu exprima liber, „Mâna” a recurs la tastatură pentru a-l face la rându-i mincinos pe Mickey Mouse și a-l amenința cu ciocănelul magistraților.

„Închidem această zi cu un alt agitator al scenei politice. Am văzut astăzi în Victor Ponta un om disperat, iresponsabil şi lipsit de credibilitate.

Am văzut un om care, pentru a-şi atinge scopul personal, e în stare să mintă, să acuze fără să prezinte dovezi, să calce şi pe cadavre.

Nu toţi oamenii sunt de vânzare şi asta nu înţelege Ponta. Nu toţi aşteaptă recompense pentru a vedea calea corectă”, a scris Dăncilă.

„Mamă între mame”, cum a mai fost flatată întâia femeie premier din spațiul carpato-danubiano-pontic, Vasilica luptă deja pe două fronturi.

Rămâne de văzut dacă broșa Chanel și freza de pavian cu mantie, cum plastic o descria Cristian Tudor Popescu, vor ieși înfrângătoare din această încleștare.

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!

ADRIAN MOGOȘ

Adrian Mogoș este jurnalist freelancer, membru al Centrului Român pentru Jurnalism de Investigație și al International Consortium of Investigative Journalism. În cadrul ICIJ a făcut parte din echipa de jurnaliști a proiectului Offshore Leaks. A fost timp de opt ani șeful Departamentului Investigații al cotidianului Jurnalul Național. A primit bursele Balkan Fellowship for Journalistic Excellence și Milena Jesenská - Institute for Human Sciences din Viena. Pentru activitatea jurnalistică a fost premiat cu: CEI-SEEMO Award, Kurt Schork Award și mențiune specială Global Shining Light Award. Una dintre investigațiile pe care le-a coordonat a fost inclusă în UNESCO Global Casebook for Investigative Journalism, iar o alta a primit din partea juriului European Press Prize apreciere specială.