Coreea de Sud a autorizat utilizarea în regim de urgenţă o pastilă anti-COVID

Coreea de Sud a autorizat utilizarea în regim de urgenţă a unei pastile antiviral împotriva COVID-19, primul tratament de acest fel introdus în această ţară, a anunţat Reuters, preluat de Agerpres.

Medicamentul de numește Paxlovid și este fabricat de Pfizer. „Se preconizează că va contribui la prevenirea deteriorării grave a stării pacienţilor internaţi în centrele rezidenţiale de tratament sau care sunt trataţi la domiciliu prin diversificarea tratamentelor împotriva coronavirusului”, a declarat ministrul sud-coreean pentru siguranţa medicamentelor.

Paxlovid va fi folosit în cazul adulţilor şi copiilor cu vârsta de cel puţin 12 ani, cu o greutate corporală de peste 40 de kilograme, care prezintă simptome uşoare până la moderate și care au un risc crescut de a dezvolta un caz sever de coronavirus din cauza unor afecţiuni anterioare.

Pfizer a comunicat că Paxlovid reduce cu aproape 90% spitalizarea şi decesul persoanelor cu risc. Medicamentul a fost deja aprobat în Statele Unite ale Americii.

Coreea de Sud are în vedere și un alt tratament oral împotriva Covid-19. Denumit Molnupiravir și fabricat de Merck, medicamentul este în procedură de evaluare pentru că autoritățile medicale de la Seul au nevoie de informaţii suplimentare în ceea ce priveşte eficacitatea.

O altă țară care a autorizat de urgență pastila Pfizer a fost Israelul. Autoritățile au luat această măsură pe 26 decembrie, mai ales că este primul tratament care poate fi luat la domiciliu.

STS: Anumite categorii de persoane vaccinate trebuie să își genereze un nou certificat verde

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!