Administrația Națională a Penitenciarelor din România – ANP a decis că persoanele care au călătorit în țări afectate de coronavirus nu mai au voie să viziteze deținuții din închisorile românești.

Potrivit unui comunicat al ANP, această măsură a fost luată în contextul epidemiologic generat de răspândirea coronavirusului.

Persoanelor vizitatoare, aparţinători ai persoanelor private de libertate, care au tranzitat sau au călătorit începând cu luna februarie 2020 în afara României în ţări în care au fost confirmate infectări cu COVID-19.

Această interdicție se aplică și celor care au cunoştinţă că ar fi intrat în contact cu persoane care au
tranzitat sau au călătorit începând cu luna februarie 2020 în ţări în care au fost confirmate infectări cu COVID-19.

Nu mai pot fi vizitatori nici persoanele care manifestă stări febrile, tuse, dificultăţi respiratorii, dureri musculare sau stări de oboseală şi care şi-au programat sau intenţionează să se programeze pentru vizitarea unor persoane private de libertate!

„Facem apel la înţelegere şi la conştientizarea importanţei aplicării tuturor măsurilor de natură a preîntâmpina orice situaţie de risc, atât pentru protecţia persoanelor private de libertate, a angajaţilor unităţilor penitenciare, cât şi a vizitatorilor”, se arată în comunicatul ANP din 8 martie 2020.

Reprezentanții instituției au subliniat caracterul temporar al acestei situaţii.

Situația se agravează în Italia: A crescut cu 56% numărul deceselor. Deținuții se revoltă și încearcă să evadeze

COMISIA EUROPEANĂ: Franța, cea mai afectată de CORONAVIRUS după Italia

Măștile chirurgicale NU ne protejează de coronavirus – VIDEO

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?