Skip to content

CTP: Românii care au ajuns la Urgențe din cauza sarmalelor și băuturii să plătească serviciile medicale

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu le-a făcut o urare specială românilor care ajung la Urgențe din cauză că de Crăciun exagerează cu mâncarea și băutura.

El a scris pe contul său de Facebook că aceștia ar trebui să fie puși să plătească serviciile medicale.

„Miilor de români care, ca și anul trecut, ca și în alți ani au sunat disperați la 112, ajungând și prin spitale în urma agresiunii sarmalelor, piftiei, caltaboșilor, cozonacilor și băuturii cu care s-au ghiftuit din belșug, le urez să fie obligați să plătească la prețuri integrale asistența medicală și medicamentele consumate pe ei. După care, n-au decât s-o ia de la capăt.”

Urarea a fost comentattă diferit de cei care urmăresc pagina de Facebook a jurnalistului:

„Genial! V-o spun ca medic de gardă în aceste zile!”

„În mintea omului strâmb și lucrul drept se-ndoaie. Ura din această urare sper să ți se-ntoarcă înzecit. Că o meriți. Om urât la exterior, cât și în interior. Sper să ai o lungă viață. Atât de lungă, încât atunci când vei pleca din această lume, să nu aibă cine să te conducă. Asta e ceea ce meriți”

„Când ai tu o urgență și afli că toate mașinile deja sunt pe teren ocupate cu genul asta de urgențe, iar tu stai și aștepți…cum am pățit eu… vei înțelege urarea! Sau întreabă un amic ce lucrează în sistem cam care e procentul celor ce uită numărul sarmalelor și a paharelor de vin în astfel de zile! Nu e ură/răutate… E doar o ironie la adresa acelor persoane!”

„Este vorba de cumpătare, sau, mai precis, de lipsa de cumpătare, din aceste zile. Românul nu știe decât să se îmbuibe. El crede că asta este tot spiritul Crăciunului. În timp ce la urgențe ajung unii care își vomită și intestinele din ei după ce au mâncat și au băut fără măsură, altul, care poate are o reală suferință din cauza unei boli grave nu poate beneficia de toata atenția gărzii de urgență pentru că o parte dintre medicii de acolo trebuie să facă spălături stomacale cuiva care a uitat unde e fundul sticlei sau al oalei cu sarmale.”

„Românii fac excese de sărbători. Dar ura(rea) e e deplasată. Arată urâciunea din sufletul acestui jalnic. Nu pot să îi spun nici măcar individ. Nu are nimic uman în el. Cum am spus. Sper să aibă viață lungă. Atât de lungă încât să meargă și la înmormântarea strănepoților. Asta merită.”

„Dacă am avea același apetit pentru cărți cum avem pentru sarmale, friptură și băuturi alese, fie și doar cu ocazia Sărbătorilor…”

„Întotdeauna v-am admirat rarul talent cu care reușiți să vă faceți înjurat de cât mai mulți români. Crăciun fericit, departe de oala cu sarmale!”

„Eu cred că avalanșa de apeluri de sărbători are loc datorită faptului că după ce au mâncat extrem de prost din toate punctele de vedere (calitativ și cantitativ) tot anul, oamenii nu știu sa mănânce o masă mai bogată caloric. Cred că tot sărăcia i-a adus aici și traiul prost.”