De mult timp s-a considerat că prea multă sare este nocivă pentru organism, dar noi cercetări arată că poate afecta mai mult decât inima și tensiunea arterială.

Astfel, dacă avem o dietă bogată în sare, este foarte posibil să fie în detrimentul creierului nostru.

Un studiu recent, publicat în revista Nature Neuroscience, a constatat că șoarecii hrăniți cu o dietă bogată în sare au prezentat semne de afectare cognitivă și de scădere a performanței mentale, deoarece creierul lor fusese lipsit de sânge.

Dr. Costantino Iadecola, directorul Institutului Feil Family Brain and Mind Research, a declarat pentru ABC Australia:

“După aproximativ trei luni, șoarecii au devenit aproape demenți.

Șoarecii sunt foarte curioși și le placecaute lucruri noi, dar în timp ei și-au pierdut capacitatea de a identifica un obiect normal. Apoi, atunci când ei construiau un cuib, un obicei zilnic în cazul lor, nu au mai reușit termine ce au început.”

În urma rezultatelor reieșite din studiu, doctorul a estimat că o astfel de consecință a consumului de sare ar putea avea loc și la om.

Studiile anterioare au asociat dietele sărate cu o pierdere a funcției cerebrale, dar s-a considerat acest fapt ar fi determinat de problemele de sănătate strâns legate de tensiunea arterială, precizează The Independent

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *