Horia Mocanu, un medic tânăr care a spus ,,DA!” României. Pentru el, aici viața are gust

Mânuiește cu precizie bisturiul, apoi “coase” cuvintele în poezii. Horia Mocanu este unul dintre medicii tineri care au ales România. Pentru că a simțit că aici își poate trăi din plin pasiunile de a fi totodată pilot, sportiv și poet. Horia are 38 de ani și lucrează la Spitalul Județean Ilfov, ca medic primar ORL. Recunoaște că a ales medicina după ce a fost nevoit să renunțe la visul de a face carieră în aviație, pentru că depășea baremul de înălțime pentru aviația de vânătoare.

Datorită mamei sale, asistent medical, a ajuns să îngrijească mai mulți câini. Așa a realizat că vrea să facă o profesie prin care să ofere sprijin.

După ce a absolvit medicina, a rămas la catedra Universității Titu Maiorescu și a început rezidențiatul. Mânat însă de dorința de a învăța peste hotare, în 2009 a plecat în Germania cu o bursă. Primul an l-a petrecut la Dresda, ca doctorand. Apoi s-a mutat într-un oraș mic, unde profesa ca rezident. Aici însă mărturisește că nu s-a adaptat din punct de vedere social și psihologic. În ciuda motivației financiare, a decis să revină în țară, unde putea să își urmeze și pasiunile. Una dintre acestea este poezia, o evadare pentru el din tensiunea urgențelor din fiecare zi. Horia a publicat mai multe poezii și are chiar și un volum propriu. Tema sa preferată este iubirea.

Tânăr de România: O alegere pe muchie de cuțit

Mânuiește cu precizie bisturiul, apoi coase cuvintele în poezii. Horia Mocanu este unul dintre medicii tineri care au ales România. Pentru că a simțit că aici își poate trăi din plin pasiunile de a fi totodată pilot, sportiv și poet. Tocmai de aceea s-a întors în țară după experiența avută în Germania. Pentru el, aici, viața are gust și vrea să facă tot ce poate să îmbunătățească România. AGERPRES VIDEO Tânăr de România

Posted by AGERPRES VIDEO on Monday, September 11, 2017

După ce lasă jos condeiul, Horia trece la mingea de fotbal american, pentru că acest sport este o altă pasiune de-a sa. Împreună cu echipa Bucharest Warriors este vicecampion național. Iar de la hobby-urile terestre, trece la cele aeriene. Horia taie văzduhul cu precizia unui chirurg. Deși nu a făcut o meserie din asta, are licență de pilot. Ori de câte ori are ocazia, merge la Clinceni și se înalță cu un avion ușor, Icarus. Spune că zborul îi dă senzația de liniște și libertate.

Horia Mocanu a spus ,,da!’ României. Pentru el, aici, viața are gust. Horia tratează pacienți dar este și lector la Universitatea Titu Maiorescu. Studenților care îl întreabă dacă e mai bine să plece le spune să își găsească drumul, să vadă unde le este mai bine, dar dacă rămân aici, să încerce să facă tot ce pot ca să îmbunătățească țara.

Acest articol face parte din Campania AGERPRES “Tânăr de România”.

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *