Skip to content

Maratonul Resuscitării – Ediția de Iarnă oferă Cursuri GRATUITE de Prim Ajutor, duminică, 14 ianuarie

Duminică, 14 ianuarie., începând cu ora 12.00, sunteți invitați să participați la Maratonul Resuscitării, Ediția de Iarnă – eveniment destinat publicului larg, în zona Food Court din Centrul Comercial Vivo! – Cluj-Napoca (fostul Polus Center Cluj).

Evenimentul oferă Cursuri gratuite de Prim Ajutor tuturor celor care doresc să participe, și pot învăța manevre salvatoare de viață direct de la profesioniștii SMURD.

Cursurile se vor repeta pentru întreaga zi, în intervalul orar 12.00 – 20.00 și se poate veni la orice oră, fără înscriere!

Maratonul Resuscitării este un proiect inițiat de către medicii și paramedicii voluntari SMURD CLUJ cu sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Avram Iancu” al județului Cluj și al Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj – Unitatea de Primiri Urgențe. Evenimentul își propune să vină în întâmpinarea nevoii de cunoaștere a manevrelor de resuscitare de bază de către toată lumea.

maratonulresuscitarii

Foto: facebook.com/MaratonulResuscitarii

În cadrul evenimentului, medicii și paramedicii SMURD, cu experiență în intervențiile medicale de urgență, vor preda tehnici de prim ajutor în mod gratuit. Cursurile încep succesiv și se repetă pentru întreaga zi, iar cei ce doresc să participe pot veni la orice oră fără a fi necesară înscrierea. Metoda de predare este hands-on, în grupe de câte 2-5 cursanți, coordonați de 2 medici/paramedici SMURD, timpul mediu de predare fiind 20-25 minute. Manevrele sunt explicate și demonstrate cu manechinele specializate în față, iar cursanții vor exersa apoi prin simulare de situații reale, în final având și posibilitatea să pună întrebări, fiind o discuție deschisă cu voluntarii SMURD.

Limba de predare principală este româna dar se va asigura predare și în limbile engleză, franceză și maghiară.

Peste 1700 de persoane au avut nevoie de prim ajutor calificat la Festivalul UNTOLD