Skip to content

MAREA BRITANIE: Peste 1.300 de persoane diagnosticate eronat cu coronavirus au stat în autoizolare

Peste 1.300 de persoane au fost diagnosticate greșit cu Sars-Cov-2 în urma unei erori comise de un laborator al nHS (Sistemul Național de Sănătate) și li s-a impus să se autoizoleze.

Potrivit Daily Mail, 1.311 persoane au primit un rezultat greșit, problema apărând la un lot de teste chimice. Încă nu se cunoaște dacă eroarea a afectat cifrele regionale ale ratei de infecție.

Reprezentanții Departamentului de Sănătate și Asistență Socială (DHSC) au declarat că testele au fost efectuate în perioada 19-23 noiembrie în Marea Britanie și că cele 1.311 de rezultate sunt nule.

„Se iau măsuri rapide pentru a notifica persoanele afectate și li se va cere să facă un alt test și să continue să se autoizoleze dacă au simptome. Această eroare de laborator a fost un incident izolat și se fac investigații pentru a ne asigura că nu se va mai repeta”, a explicat un purtător de cuvânt al DHSC, dar nu a comentat dacă eroarea a afectat cifrele regionale ale ratelor de infecție.

Este vorba de proiectul „Test and Trace” pentru care premierul Boris Johnson a anunțat pe 23 noiembrie fonduri suplimetare de 7.000.000.000 de lire sterline în această iarnă. Prin acest proiect se încearcă sporirea numărului de testări și îmbunătățirea modului de urmărire a contactelor.

Eroarea de laborator a apărut în momentul în care Boris Johnson a impus restricții dure pentru aproape 99% din populația Angliei, ceea ce a declanșat un val de proteste.

NORVEGIA: Român, arestat pentru deținerea unui document cu rezultat negativ la COVID-19

Boris Johnson amenință cu o a treia carantină națională dacă britanicii ignoră restricțiile

Politician german, protejat de Poliție după amenințările primite din partea celor care refuză masca de protecție