Ministrul Sănătății: Sistemul sanitar este politizat. DSP, populat de unii care nu aveau loc de muncă

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că managementul sistemului sanitar din România este unul deprofesionalizat și politizat, iar Direcțiile de Sănătate Publică – DSP sunt populate de persoane care nu aveau loc de muncă când au fost angajate acolo.

Tătaru a făcut aceste afirmații în cadrul dezbaterii „Resetarea sistemului de sănătate: de la experiența din criza Covid, la reformă și modernizare” organizate de Curs de guvernare care a avut loc în data de 2 iunie 2020.

Potrivit hotnews.ro, una dintre cele mai mari probleme identificate de ministrul Sănătății este „un management al sistemului deprofesionalizat”, referindu-se atât la Ministerul Sănătății, Institutul Național de Sănătate Publică, Unifarm, cât și Direcțiile de Sănătate Publică.

El a anunțat că urmează o perioadă grea pentru Ministerul Sănătății care va fi reorganizat.

„Gândiți-vă la un DSP oarecum deprofesionalizat. Un DSP populat de unii care nu aveau alte locuri de muncă, la un moment dat. Un DSP care nu putea evalua un management al spitalelor”, a explicat Tătaru potrivit sursei citate.

Ministrul a mai precizat că a găsit în spitale „medici și asistenți fără proceduri, fără protocoale, fără să existe dialog între management și personalul medical”.

Tătaru a estimat că în timpul vizitelor pe care le-a făcut prin spitale a putut evalua fiecare management, dar doar 10-15% dintre spitale au avut manageri care să știe ce au de făcut.

Sistemul sanitar este plin de nereguli, nu există o politică coerentă a investițiilor. „Cred că cea mai mare problemă pe care o văd în acest moment este politizarea sistemului”, a concluzionat ministrul Sănătății.

Godină, despre umilirea arestatei Pintea de la PSD: „O văicăreală ieftină a unei persoane care, până nu demult, era suficient de sănătoasă cât să poată conduce un spital”

Polițist de la Economic și soția sa, inspector-șef la Sănătate Publică, trimiși în judecată pentru luare de mită

Ministrul Sănătății: „Cred că suntem un popor de infractori”

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA