OMS: „COVID-19 are o rată de mortalitate de 3,4%. Gripa de sezon, sub 1%. Nimeni nu este imun”

Noul coronavirus cauzează „mai multe decese decât gripa de sezon: la nivel mondial, circa 3,4 dintre cazurile de COVID-19 au fost mortale în timp ce gripa obișnuită ucide în general sub 1% dintre persoanele infectate”, subliniază Organizația Mondială a Sănătății – OMS.

Organizația mai explică faptul că „în timp ce multe persoane din întreaga lume au dobândit imunitate la tulpinile de sezon”, acesta este „un nou virus la care nimeni nu este imun”.

„Avem vaccinuri și tratamente pentru gripa de sezon, dar pe moment nu există niciun vaccin și niciun tratament specific pentru COVID-19”, a adăugat OMS.

La nivel mondial, până în prezent s-au raportat în total 95.270 de cazuri de infecție cu noul coronavirus și 3.281 de decese. În Europa, cele mai multe cazuri sunt înregistrate în Italia (3.089), aceasta fiind urmată de Franța (285), Germania (262) și Spania (200).

Coronavirus: Spălați-vă pe mâini cel puțin 20 de secunde, strănutați în șervețele de unică folosință și evitați contactul cu persoane infectate

Măștile chirurgicale NU ne protejează de coronavirus – VIDEO

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?