Președintele Patronatului Laptelui din România, Dorin Cojocaru, a cerut românilor să fie atenți la brânza de oaie și de capră pe care o cumpără din piețe.

„În această perioadă nu ar trebui să existe pe piaţă lactate proaspete de oaie şi capră, însă unii mici producători şi unele centre de colectare pun căcăreze de oaie în lapte pentru a-i da mirosul specific şi a înşela consumatorii”, a declarat Cojocaru, citat de Agerpres.

Pieţele sunt pline de telemea proaspătă de oaie şi capră care au mirosul specific, însă nu are cum să fie produsă din lapte de la aceste animale.

Trebuie să precizez, pentru consumatori, ca să nu fie înşelaţi, că oile şi caprele au lactaţie abia în primăvară. Astfel că nu ar trebui să existe pe piaţă lapte şi brânză proaspătă de oaie şi capră! (Dorin Cojocaru)

Președintele Patronatului Laptelui din România a mai adăugat că oamenii trebuie să fie foarte atenți la mirosul acestor produse.

„Mirosul de lapte de oaie şi capră este unul fin, aparte, nu de bălegar sau de grajd”, a explicat Cojocaru.

El a mai spus că în această practică nu este posibilă în hipermarketuri şi în comerţul civilizat pentru că marfa este controlată de producători, comercianţi, ANPC şi direcţiile sanitar-veterinare.

  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?