POLUAREA aerului provoacă zeci de mii de morți premature în România

Autoritățile nu aplică cele mai noi metode de monitorizare a calității combustibililor, iar România riscă amenzi usturătoare din partea Curții Europene de Justiție.

Plătim scump pentru benzină și motorină, dar nu știm precis ce calitate au carburanții și cât de mult poluează.

Dioxid de carbon, protoxid de azot, metan. Sunt substanțe toxice pe care românii le inhalează în cantități tot mai mari din cauza traficului din ce în ce mai aglomerat, țara noastră ajungând în topul țărilor europene cu cele mai multe morți premature din cauza poluării.

Estimările arată că 23.000 de morţi premature au loc în Romania din cauza poluării aerului cu anumite particule poluante.

Autoritățile nu știu precis cât de mult poluează carburanții. Experții Ministerului Energiei au metode vechi de monitorizare care nu mai sunt folosite aproape nicăieri în Europa. Din acest motiv, România riscă sancțiuni.

Specialiști din cinci ministere lucrează la o hotărâre de guvern care să aplice metodologia de calcul a emisiilor de gaze cu efect de seră. Au la dispoziție două luni. În caz contrar, Comisia Europeană va trimite România în fața Curții Europene de Justiție unde riscă amenzi usturătoare, precizeaza Stirile TVR

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *