Skip to content

România, țara cu serviciile medicale de cea mai slabă calitate din Uniunea Europeană

Pentru al doilea an consecutiv, un raport oficial ne situează pe ultimul loc din Uniunea Europeană. Doctorii nu au cu ce să își trateze pacienții, iar oamenii se tem să mai pășească în spitale. În tot acest timp, sunt încălcate reguli și interdicții, chiar de către cei care ar trebui să vegheze la respectarea lor.

Principalele nemulțumiri ale pacienților români sunt legate de lipsa medicamentelor și dotărilor din spitale, atitudinea anumitor cadre medicale, lipsa programelor de prevenție și infecțiile intraspitalicești.

Medicii, la rândul lor, se plâng de lipsuri și salarii mici.

Ministrul Sănătății promite însă schimbări.

Printre problemele majore ale sistemului sunt infecțiile intraspitalicești. Iar personalul medical are partea lui de vină. Infirmiere, asistenți și medici au fost surprinși de multe ori în aceleași haine și încălțăminte, direct de la căpătâiul bolnavului, în stradă. O infirmieră a Spitalului Județean Ilfov a fost accidentată pe o trecere de pietoni, deși ar fi trebuit să fie în spital. Cazul este anchetat și recunoscut de către conducerea spitalului.

Tot pe ultimul loc în clasamentul european ne aflam şi în urmă cu un an, în timp ce acum doi ani, România ocupa locul 32 din 35 de ţări și era peste Albania, Polonia şi Muntenegru, informează Știrile TVR

Cercul vicios al AFACERILOR MEDICALE de siguranță națională