Românii, în topul celor mai curate popoare din Europa. Surpriza de pe ultimul loc

Spălarea mâinilor cu săpun reduce mortalitatea infantilă în cazul pneumoniei (și al altor boli respiratorii) cu până la 25%, iar pentru diaree (și alte boli intestinale), cu până la 50%.

În țările în curs de dezvoltare, cum ar fi Etiopia, Nigeria, India și Filipine, igiena de bază (sau lipsa
acesteia) este un factor mai important decât în  ​​țările dezvoltate pentru a determina rata de supraviețuire a copiilor.  Dar imbunătățirea igienei mâinilor este un proces anevoios, care necesită o creștere a gradului de conștientizare, aplicarea unor reguli de educație, precum și o schimbare a culturii.

Unele țări din Europa au, de asemenea, o problemă clară în ceea ce privește spălarea mâinilor (sau nu). Conform bigthink.com, harta arată rezultatele unui sondaj Gallup din 2015. Întrebarea a fost: “Vă spălați de fiecare dată mâinile cu apă și săpun când mergeți la toaletă?”

Cei mai curați respondenți sunt bosniacii (96%), urmați de turci (94%). Aceste rezultate au fără îndoială legătură cu Wudu, procedura islamică pentru spălarea mâinilor (și a gurii, nărilor, brațelor, capului și picioarelor) ca mijloc de purificare rituală, de exemplu înainte de rugăciune.

Alte popoare balcanice se numără printre cele mai igienice din Europa, dar situate destul de puțin sub bosniaci și turci: Kosovarii (de asemenea, musulmani) sunt la 85%, egalizați de greci și urmați de români (84%), sârbi (83% și macedoneni (82%). Singurii cetățeni vest-europeni cu acest nivel de curățenie sunt portughezii (85%).

Dar care europeni sunt considerați cei mai murdari, conform sondajului? Surpriza vine din partea olandezilor, care au o reputație pentru ordine și curățenie. Dar, după cum se dovedește, spălarea mâinilor cu săpun după ce folosesc toaleta lipsește din rutina zilnică.

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *