Skip to content

Soluții împotriva transpirației care nu pun în pericol sănătatea: deodorantele BIO și naturale

Temperaturile cresc și, odată cu ele, preocuparea noastră pentru controlul transpirației devine o necesitate. Rafturile supermarketurilor sunt pline de antiperspirante și deodorante care promit să te protejeze de mirosuri neplăcute, însă puține sunt soluțiile cu adevărat eficiente. În plus, ar trebui să știi că majoritatea soluțiilor împotriva transpirației conțin substanțe periculoase pentru sănătate, cum ar fi aluminiul.

Transpirația devine cu atât mai deranjantă atunci când lasă semne vizibile pe haine. Dacă te confrunți cu transpirația excesivă, găsirea unui tratament natural împotriva hiperhidrozei nu este o misiune ușoară.

Pe site-ul Bio Alchimia vei găsi soluții naturale împotriva transpirației, extrem de eficiente și care nu îți pun în pericol sănătatea.

De ce transpirăm?

Transpirația este procesul natural prin care organismul își eliberează toxinele și își reglează temperatura. Așadar, avem nevoie să transpirăm pentru a ne păstra sănătatea. E bine de știut că transpirația în sine nu are miros. Mirosul neplăcut este cauzat de bacteriile care interferează cu diferitele componente ale transpirației. Iar pentru a preveni mirosurile neplăcute, igiena impecabilă este vitală.

Diferența între antiperspirant și deodorant

Deodorantele ajută la reducerea mirosurilor cauzate de transpirație în două feluri: țin sub control creșterea numărului de bacterii care cauzează mirosul urât și conferă un parfum plăcut care maschează efectul produs de bacterii. Cu alte cuvinte, dacă folosești deodorant, nu vei transpira mai puțin, ci vei reduce doar mirosul neplăcut.

Antiperspirantele sunt, de obicei, prima linie de apărare împotriva transpirației normale sau excesive. Acestea sunt produsele care acționează, de fapt, asupra cauzei. Antiperspirantele nu reduc mirosul, ci reduc transpirația. Ele conțin ingrediente, de regulă săruri de aluminiu, care odată dizolvate în transpirația produsă de organism, formează o barieră de gel la subraț, ce reduce cantitatea de sudoare. Antiperspirantele nu opresc complet transpirația.

Sărurile de aluminiu din antiperspirante

Folosirea antiperspirantelor cu săruri de aluminiu este un subiect controversat în ultima vreme. Părerile cu privire la acest aspect sunt împărțite. În timp ce unii specialiști spun că substanțele nocive provenite din antiperspirante rămân în organism și pot conduce la instalarea diferitelor boli, cum ar fi cancer de sân, cancer de prostată, Alzheimer, precum și apariția unor iritații ale pielii sau a ridurilor, cercetătorii de la Institutul American pentru Cancer susțin că nu există nicio dovadă concluzivă care să ateste efectele negative pe care le are acest produs de îngrijire personală.

Chiar dacă dovezile științifice nu atestă efectul cancerigen al deodorantelor cu aluminiu, este cunoscut faptul că ingredientele din compoziția acestor produse cosmetice blochează glandele sudoripare, ceea ce înseamnă că toxinele din organism nu mai pot fi eliminate prin transpirație.

Medicii dermatologi recomandă evitarea antiperspirantelor care conțin substanțe iritante și utilizarea unor deodorante bazate pe ingrediente naturale. Așadar, în locul utilizării unui deodorant care conține săruri de aluminiu, triclosan sau parabeni, poți opta pentru un antiperspirant BIO care reduce proliferarea bacteriilor.

Alternativa BIO a deodorantelor cu aluminiu – soluții eficiente de la Bio Alchimia

Îți propunem câteva variante de antiperspirante naturale, pentru toate gusturile și toate tipurile de piele. Formula lor bogată în uleiuri extracte naturale certificate BIO îți va asigura o stare de bine și o prospețime de lungă durată.

Deodorant spray cu ambră si iasomie (50 ml), de la Apiarium. Acesta are o formulă bazată pe un PH fiziologic, fără alcool și fără aluminiu. Spray-ul BIO se absoarbe rapid și acționează direct asupra mirosului corpului, fără a interveni în procesul natural de transpirație. Are un parfum subtil și discret, cu note maiestuoase de ambră și iasomnie ce exprimă puritate și îți conferă un farmec aparte.

Deodorant Cremă cu Aromă Florală (50 ml), de la Biofficina Toscana.  Deodorantul cremă BIO de la Biofficina Toscana vine cu o formulă inovativă, naturală și eficientă, fără săruri de aluminiu și fără alcool, cu o acțiune delicată ce realizează perfect echilibrul fiziologic al pielii. Conține extracte de plante medicinale toscane, tradițional cunoscute pentru proprietățile lor antibacteriene și are o acțiune de durată pe parcusul întregii zile.

Deodorant Solid Fără Parfum (50g), de la Agronauti Vegan Cosmetics este o soluție unisex împotriva transpirației, care protejează și absoarbe mirosurile neplăcute. Formula sa specială conține unt de Shea și bicarbonat de sodiu. Este un deodorant natural perfect pentru pielea sensibilă, fiind dedicat în special celor care nu tolerează uleiurile esențiale și preferă o protecție neutră.

Ceea ce este esențial de reținut este că acest tip de antiperspirant nu astupă porii, nu împiedică transpirația normală și lasă o senzație plăcută de catifelare.