Skip to content

Sute de cazuri de GRIPĂ înregistrate în România de la începutul sezonului rece. 10 oameni au murit

Numărul cazurilor de gripă a crescut îngrijorător în mai multe județe din țară.

La Timișoara și Iași, sute de minori au fost consultați în ultimele 24 de ore, iar în câteva zeci de cazuri au fost identificate simptome de gripă.

În doar 24 de ore, la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iasi numărul virozelor a crescut foarte mult. Numai luni au fost consultaţi la Unitatea de Primire Urgenţe 170 de copii, iar 20 prezentau simptome de gripă.

În Iaşi sunt raportate pînă acum peste 3000 de viroze și spitalele sunt supraaglomerate. De la începutul sezonului rece, în judeţ au fost confirmate 35 de cazuri de gripă.

La Institutul de Oncologie, o pacientă de 66 de ani care suferea de leucemie a fost răpusă de virusul gripal. Medicii au redus numărul internărilor şi al intervenţiilor chirurgicale, iar spitalul a intrat în carantină după 11 cazuri de gripă confirmate.

Și pentru doi copii internați la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş din Timişoara analizele au confirmat virusul gripal. Sunt primele cazuri înregistrate în judet, potrivit Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică.

De la începutul sezonului, s-au înregistrat 10 decese în România din cauza gripei, arată Stirile TVR.

Vremea e foarte caldă pentru această perioada, așa că sezonul de gripă s-ar putea prelungi până în martie. Medicii avertizează că cele mai expuse categorii sunt copiii, bătrânii și bolnavii cu imunitatea scăzută şi recomandă vaccinul antigripal.

Acuzații grave la adresa unei românce din Marea Britanie: ”Pune viaţa pacienţilor în pericol fiindcă nu ştie foarte bine engleza”