Tratamentul pentru orbire, printre cele mai scumpe terapii genetice din lume

Luxturna, de la Spark Therapeutics, este primul tratament pentru orbire și va costa 850.000 de dolari, fiind printre cele mai scumpe terapii genetice din lume.

Luxturna este în continuare semnificativ mai scump decât aproape orice alt medicament de pe piața mondială, inclusiv alte două terapii genetice aprobate la începutul anului trecut în SUA.

Luxturna este o injecțieuna pentru fiecare ochi – care înlocuiește o genă defectă în retină. Terapia va costa 425.000 dolari pentru o injecție, precizează Express.co.uk

Spark Therapeutics, cu sediul în Philadelphia, a declarat prețul unei vieți afectate de orbire – incluzând salariile pierdute și salariile pentru îngrijitori – poate depăși cu ușurință 1 milion de dolari.

Nu toți sunt de acord însă cu acest argument. O analiză preliminară efectuată de un grup a constatatmedicamentul ar trebui să aibă o valoare semnificativ mai mică “pentru a fi o intervenție rentabilă”.

Estimarea efectuată de Institutul non-profit pentru Revizuirea Clinică și Economică presupune că medicamentul va menține vederea pacienților timp de zece ani. Cu toate acestea, Spark se așteaptă efectul medicamentului să fie de lungă durată, dacă nu de-a lungul vieții, deși a urmărit pacienții doar timp de aproximativ patru ani.

Tratamentul a fost aprobat în SUA în decembrie și face parte dintr-un domeniu de medicină în curs de dezvoltare, care ar putea produce zeci de noi medicamente care vizează genele în următorii câțiva ani.

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *