Skip to content

UE cere companiei Novavax să precizeze în prospectul vaccinului său anti-Covid 19 riscul de inflamații ale inimii

vaccinare obligatorie austria

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) recomandă ca prospectul vaccinului produs de Novavax împotriva COVID-19 să conțină un avertisment cu privire la posibilitatea apariției a două tipuri de inflamație a inimii, o povară suplimentară pentru un vaccin care până acum nu a reușit să câștige o utilizare largă, scrie Reuters.

Afecțiunile cardiace – miocardita și pericardita – ar trebui listate ca reacții adverse noi în informațiile despre vaccinul Nuvaxovid, a declarat miercuri EMA.

Reprezentanții Novavax au spus că nu au apărut îngrijorări cu privire la inflamațiile inimii în timpul studiilor clinice cu Nuvaxovid și că vor fi strânse mai multe date.  De asemenea, Novavax a precizat că cea mai frecventă cauză a miocarditei sunt infecțiile virale.

„Vom lucra cu autoritățile de reglementare relevante pentru a ne asigura că informațiile despre produse sunt în concordanță cu interpretarea noastră comună a datelor primite”, a adăugat Novavax, dezvoltatorul de vaccinuri din SUA.

În iunie, Agenația pentru Alimente și Medicamente din SUA a semnalat un risc de inflamație a inimii la vaccinul produs de Novavax.

Miocardita și pericardita au fost identificate anterior ca reacții adverse rare, observate mai ales la bărbați tineri, la vaccinurile inovatoare cu ARN mesager produse de Moderna și de Pfizer/BioNTech, dar marea majoritate a celor afectați s-au recuperat complet.

Austria suspendă vaccinarea obligatorie. Va fi reintrodusă la nevoie

GERMANIA: Un bărbat și-a ucis familia după ce angajatorul soției a descoperit că îi falsificase certificatul de vaccinare

REGATUL UNIT: Amenzi de 1.000 £ și până la zece ani de închisoare pentru cei care nu respectă regulile anticoronavirus