Lipsa de odihnă poate provoca un dezastru total corpului nostru.
Știm că persoanele care lucrează noaptea sunt expuse riscului de a avea o serie întreagă de probleme de sănătate și că încercarea de a face ceva productiv, după o petrecere și consum excesiv de alcool, este aproape imposibilă.
Pe lângă asta, un alt efect secundar al lipsei de somn este luarea în greutate. Astfel, după o noapte nedormită, veți simți nevoia să mâncați nesănătos a doua zi, pentru a crește nivelul de zahăr din sânge.
Un nou studiu realizat de King’s College din Londra, susține însă că 20 de minute de somn în plus va pot ajuta să înlăturați ispitele alimentare. Mai exact, odihna suplimentară reprezintă echivalentul a jumătate de felie de tort în minus pe zi.
Cercetătorii au analizat 42 de oameni sănătoși, care au fost ușor privați de somn, dormind între cinci și șapte ore pe noapte. S-a descoperit că 86% din cei care au dormit mai mult au redus consumul de zahăr cu aproape 10g – o treime din cantitatea consumată zilnic de ei.
“Faptul că extinderea perioadei de somn a condus la o reducere a consumului de zaharuri libere, ceea ce înseamnă zaharurile adăugate în alimente de către producători sau preparate la domiciliu, precum și zaharurile din miere, siropuri și sucuri de fructe, sugerează că o simplă schimbare a stilului de viață poate ajuta oamenii să aibă o dietă sănătoasă“, spune dr. Wendy Hall, de la King’s College – Departamentul Științelor Nutriționale.
Guvernul a adoptat Proiectul de Lege privind activitatea de vaccinare a populației în România