Alertă în Spania: Mai multe persoane au murit după ce au luat un analgezic cumpărat fără rețetă

Cel puțin 10 turiști care au consumat un medicament pentru durere în Spania au murit din cauza unei infecții sanguine, informează TVR.

Agenția spaniolă a Medicamentelor cere mai mult control asupra comercializării medicamentului Nolotil, care ar putea afecta starea de sănătate a persoanelor cu o vârstă avasnată.

Autoritățile sanitare spaniole au descoperit că mai multe persoane, în special, turiști britanici, au suferit complicații în urma consumării medicamentului Nolotil.

Acesta este un analgezic care se poate cumpăra de la farmacie fără rețetă, dar care nu trebuie prescris pentru mai mult de 7 zile.

O traducătoare din orașul Alicante a fost prima persoana care a descoperit că mai mulți turiști britanici și irlandezi au suferit infecții in urma consumării acestui medicament.

Ancheta sanitara din Spania a dezvăluit ulterior că cel puțin 10 oameni care au consumat Nolotil au contractat agranulocitoză, o infecție care duce la scăderea numărului de globule albe din sânge.

Medicamentul este recomandat fără restricții în Spania, dar nu se comercializează în țări precum SUA, Marea Britanie sau Suedia.

Prospectul medicamentului susține că agranulocitoza este un efect secundar foarte rar cu o probabilitate de 1 la 10 mii de pacienți, dar autoritățile sanitare spaniole au descoperit că poate avea un efect mai mare asupra anumitor cetățeni britanici din cauza unei particularități genetice.

  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?