Amendă de 3.000 de lei și avertisment pentru părăsirea CARANTINEI de persoane sosite din Spania

Poliţiştii bistriţeni au aplicat, în ultimele 24 de ore, sancţiuni unor persoane venite din Spania care nu au respectat carantina impusă, potrivit unui comunicatul de presă remis miercuri, 2 septembrie, de Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud.

În primul caz, lucrătorii Poliţiei Locale Bistriţa au constatat faptul că o femeie de 57 de ani, întoarsă din Spania, nu a respectat obligaţiile impuse de autorităţi, aceasta nefiind găsită la adresa din municipiu unde a declarat că va rămâne în carantină.

La solicitarea poliţiştilor, femeia a revenit la domiciliu şi s-a ales cu o amendă în cuantum de 3.000 de lei, în baza Legii 55/2020.

În al doilea caz este vorba despre o familie formată din cetăţeni pakistanezi cu rezidenţă în Spania – soţii de 30 de ani şi copiii lor minori, care au fost verificaţi în cursul zilei de marţi la adresa unde au declarat că vor sta în carantină şi nu au fost găsiţi.

Contactaţi de poliţişti, aceştia au revenit la adresa indicată, iar faţă de adulţi s-a dispus măsura sancţionării cu avertisment.

La această dată, numărul celor plasaţi în carantină pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud, ca măsură de prevenire a infecţiilor cu noul coronavirus, este de 419 persoane, la care se adaugă 38 de persoane izolate.

SPANIA: Românii cu copii nu vor mai încasa alocații. Cererile se depun în România

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?