Cinci TONE de haine, cosmetice și mâncare, furate de români și sud-americani, confiscate în Spania într-un târg de vechituri

Poliția Locală din Valencia a confiscat sâmbătă, 2 noiembrie, aproximativ cinci tone de îmbrăcăminte uzată, produse de igienă personală, precum săpunuri și geluri, jucării, alimente și chiar biciclete furate din containerele din Valencia și din supermarketurile din oraș.

Toate aceste bunuri erau vândute ilegal în târgul de vechituri din Plaza Luis Casanova, lângă stadionul Mestalla.

Agenții au confiscat peste 4.800 de kilograme de pantofi, cămăși și pantaloni care provin din furturi din containere sau din donații ale Casa Caridad pe care acești infractorii le revând la prețuri foarte mici.

În plus, au fost confiscate 40 de kilograme de jambon, brânzeturi, conserve de ton, printre alte produse perisabile furate din supermarketurile Mercadona sau Consum.

O parte din acestea, care puteau reprezenta un pericol pentru sănătatea celor care le-ar fi achiziționat, au fost distruse. Restul au fost donate.

Operațiunea poliției a început la ora 6:30 dimineața.

Pe piața neagră a alimentelor, este o practică infracțională obișnuită furtul din supermarketuri și magazine și apoi revânzarea produselor la un preț mai mic persoanelor cu venituri reduse sau pensionarilor.

Aproximativ douăzeci de polițiști au intervenit la această operațiune, care este rezultatul mai multor săptămâni de investigații și urmăriri discrete ale autorilor acestor activități ilegale.

Anchetele poliției indică un grup de cetățeni de origine română și sud-americană care s-au plasat la intrarea în târgul cu vechituri pentru a vinde aceste haine și mâncare în multe cazuri expirată sau aproape de data de expirare.

Când a apărut poliția și a procedat la sechestru, aceste persoane și-au abandonat marfa pe stradă, la fel cărucioarele de cumpărături de asemenea furate de la supermarketuri.

SPANIA: Poliția a eliberat 13 românce obligate de conaționali să presteze cea mai veche meserie din lume

Spania intenționează să scadă din salarii timpul petrecut de angajați în pauze

Un cuplu de români, acuzat că a exploatat 41 de conaționali în Anglia, a fost arestat în Spania

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?