CORONAVIRUS: Spania introduce pentru români obligativitatea prezentării unui test negativ

Autoritățile spaniole introduc începând cu 23 noiembrie 2020 obligativitatea prezentării unui test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 la intrarea în țară pentru toate persoanele care sosesc din zone sau state cu risc epidemiologic ridicat. Testul trebuie să fie efectuat cu maximum 72 ore anterior intrării pe teritoriul spaniol.

Ministerul român al Afacerilor Externe avertizează că țara noastră se află pe lista statelor vizate de măsura privind obligativitatea prezentării unui test PCR.

Lista zonelor/statelor cu risc epidemiologic ridicat este actualizată de autoritățile spaniole la fiecare 15 zile și publicată pe pagina de internet a Ministerului Sănătății spaniol: https://www.mscbs.gob.es/ cu șapte zile înaintea intrării în vigoare pentru a permite informarea din timp a călătorilor.

Toate persoanele care călătoresc spre Spania trebuie să completeze, anterior efectuării călătoriei, un formular privind starea de sănătate prin intermediul aplicației Spain Travel Health (SpTH) sau a paginii de internet www.spth.gob.es.

După completarea formularului, va fi generat un cod unic QR de sănătate care va trebui prezentat (digital sau pe suport hârtie) la controlul de sănătate efectuat în aeroportul de destinație/punctele de control ale frontierei. Formularul va include o rubrică suplimentară privind rezultatul testului PCR.

Autoritățile spaniole pot solicita călătorilor dovada în original a testului PCR (în format digital sau pe hârtie), document care trebuie să fie redactat în limba spaniolă sau engleză, să cuprindă numele și prenumele călătorului, datele documentului de identitate național sau al pașaportului cu care se va legitima, data realizării testului, datele unității medicale care a realizat testul și rezultatul negativ al testului.

SPANIA: O nouă mutație a Sars-Cov-2 care se răspândește în Europa ar putea fi legată de lucrătorii din agricultură

AUSTRIA anunță o nouă carantină totală. Se vor introduce restricții de circulație și școlile se vor închide

Record în Germania: Peste 23.000 de infectări în 24 de ore. Restricțiile ar putea fi prelungite

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?