Skip to content

Doi români, condamnați la nouă ani de închisoare în Spania. Au călcat în picioare un conațional

Judecătorii spanioli i-au condamnat la ani grei de închisoare pe Ionuț L. și Valentin G., doi cetățeni români de 30 și 29 de ani, implicați într-o agresiune brutală asupra unui conațional în urmă cu cinci ani.

Cei doi au fost găsiți vinovați de vătămare corporală gravă a lui Ioan C., un român în vârstă de 36 de ani, care a intrat în comă după loviturile primite în cap.

Ioan a supraviețuit atacului, dar și-a pierdut auzul la urechea stângă și are leziuni neurologice severe care implică pierderi de memorie, tulburări de dispoziție și teamă de zgomot, acesta nemaiputând să muncească.

Instanța i-a condamnat pe agresori la nouă ani de închisoare fiecare și la plata în solidar a 400.000 de euro despăgubiri părții vătămate.

În noaptea de 23 martie 2014, victima și cei doi inculpați au început să se bată în barul El Calvario din localitatea Pedro Muñoz, fiind apoi dați afară. Motivul nu este foarte clar, dar se pare că Valentin i-a reproșat lui Ioan că se dă la barmaniță.

Altercația a continuat și afară, unde victima a fost bătută, lovită cu capul de bordură și călcată pe cap de cei doi.

Valentin și Ionuț au plecat de la locul faptei, lăsându-l pe Ioan întins la pământ. Dacă nu ar fi primit imediat ajutor de la Poliția Locală, acesta ar fi murit.

(foto: latribunadeciudadreal.es)

Cinci TONE de haine, cosmetice și mâncare, furate de români și sud-americani, confiscate în Spania într-un târg de vechituri

CARACAL: Pusă de unchi să fure și să se prostitueze în Spania, o minoră a ajuns pe mâna clanurilor de traficanți

Copii români din Spania, abuzați de un preot cu acordul părinților. Prelatul, condamnat definitiv la 17 ani de închisoare